NOVINKY

 

1.6.2017      Pro zájemce o fotodokumentaci ze závěrečného večírku je zde odkaz: http://namorek.rajce.idnes.cz/Bowling_Dubina_2017

24.5.2017    Po dnešním posledním zápase sezóny jsou všechny tajenky rozluštěny. Už víme, které týmy obsadí stupně vítězů, kdo z jednotlivců si dojde pro individuální ocenění i jaké přesuny mezi ligami pravděpodobně se začátkem nové sezóny nastanou. Výčtem vítězů a poražených vás nechci unavovat, v jednotlivých tabulkách je určitě vyčtete sami. Snad jen tradičně zmíním výkon kola - jedinou dvoustovkou se může chlubit David Morávek (A Team), který dosáhl 222 bodů. Což je přesně dvojnásobek 111 bodů, potřebných pro páteční večer. Znalci již vědí, ostatním vysvětlíme na místě :-)
Takže nashledanou na slavnostním vyhlášení vítězů, které se koná tento pátek 26.5. od 19 hodin!

18.5.2017    V dnešním komentáři můžeme shrnout, co se  v ligových soutěžích vyjasnilo za poslední dvě kola.
Ve všech ligách byly určeny poslední, většinou i sestupující týmy. Na opačných pólech tabulek jsou vítězové známi ve třech ligách - pouze v nejvyšší se ještě budě tvrdě bojovat. O výsledku mohl hodně napovědět vzájemný zápas prvních dvou týmů - Hadice přehrály Pantery a mají před posledním kolem devítibodovou výhodu. Bowlaři se zápasem k dobru už si jen těžko nechají utéct bronzovou pozici. Za současného stavu by se k sestupujícímu Minimaxu přidali i Dubiňáci, ale další tři týmy jsou nedaleko a vše se může ještě změnit.
Po vítězné Eře mají nejlepší výchozí pozici v druhé lize Fanatyci, jejichž průměrný výkon by nyní stačil na postup do první ligy. O druhé místo, ovšem už bez automatického nároku na postup, se budou chtít poprat ještě Tučňáci a Fousáči.
Podobně napjatá situace je ve třetí lize - za suverénními Žraloky je po sérii vítězství ve čtvrté čtvrtině soutěže Apuk, těsně následován A Teamem a Milbarem. Beee Team nejspíše doprovodí Raptor o patro níž.
Nejvíce deklasoval své soupeře No Stress - za celou sezónu jen pětkrát prohrál a zaslouženě míří do třetí ligy. MP Bowling a Mimoni budou bojovat o zbylé dvě pozice na stupních vítězů, Šmoulíci už definitivně ztratili naději na posun vzhůru.
Nejlepším výkonem 34. kola bylo 221 bodů Martina Peška (Raptor), v 35. kole prozatím vede Michal Plodík (Metaxa) s 213 body.

3.5.2017      Jak už začíná být pravidlem, i v 33. kole zůstala nevyplněná políčka tří chybějících zápasů. Do výsledných tabulek může promluvit především zápas Bowlařů s Pantery, protože tyto týmy stále bojují o přední příčky.
Zatím tak stále v čele první ligy zůstávají Hadice.Ani na opačném konci se nám situace moc nevyjasnila, zápas chybí Burlakům a Dubiňákům.
Era si upevnila vedení ve druhé lize plným bodovým ziskem v utkání s Baráčníky, naopak příliš se nedařilo Fousáčům ani Fanatykům. Tučňáci už ztrácejí na třetí pozici jen osm bodů.
Ve třetí lize se utkali Apuk s A Teamem, jejich vzájemný bodový odstup se zvýšil na devět bodů. Ostatní zápasy dopadly víceméně podle papírových předpokladů.
Tentokrát je vzorná čtvrtá liga, která stihla dohrát vše naplánované. MP Bowling si dovolil prohrát s BSB a přepustil tak druhé místo Mimoňům. 
Po dlouhé době se (prozatím) nepodařilo překonat hranici 200 bodů, dosud nejlepší výkon - 198 bodů - dosáhli shodně Josef Suk (Minimax) a Iva Češková (Lachtani).

26.4.2017    Třicáté druhé kolo bylo ve znamení dalších nedohraných utkání, ale také nadprůměrného množství pěkných individuálních výkonů. Trochu překvapivě se (prozatím) nejvýš vyšplhal zástupce čtvrté ligy, Marek Sartoris (MP Bowling) s 229 body. Týmově to šlo nejvíce Fanatykům ve druhé lize, kteří si náhozem 768 připsali plných dvanáct bodů. Extrémem kola je pak rozdíl ve dvou hrách Ondry Dařbujana (Era) - 136 a 224 bodů.
Ale popořadě - začneme opět první ligou. Hadice tentokrát jen kosmeticky navýšily svůj náskok před Bowlaři a Pantery, na výsledek Počapel zatím čekáme. Bastardi se budou přes veškerou snahu jen těžko přibližovat. Kromě Minimaxu jsou sestupem ohroženi hlavně Bumerang a Burlaci.
Druhá liga má vzorně vše odehráno, na čele zatím žádná změna. Vzhledem k počtu zbývajících utkání už jistě sestupuje Fanda Team.
Již nyní můžeme najisto vyhlásit vítěze třetí ligy a tím i prvního postupujícího výš - Žraloci si šli za svým cílem jistě po celou sezónu a se svým průměrem by mohli příští rok bojovat o čelo druhé ligy. Apuk, A Team a Milbar i nadále bojují o zbylé stupně vítězů. O záchranu bojuje hlavně Beee Team a Raptor, ale kol už moc nezbývá a oba týmy to budou mít složité.
Poté, co MP Bowling jasně přehrál Zdepepe, se trochu vyjasňuje situace ve čtvrté lize. No Stress jdou za vítězstvím, MP Bowling si to zřejmě rozdá s Mimoni o druhé postupové místo. Jokeři pevně drží střed tabulky, o Černém Petrovi už je asi také rozhodnuto.

20.4.2017    Tentokrát nám do ligových soutěží vstoupily Velikonoce, výsledky jsou jasně patrné v prořídlé tabulce odehraných zápasů 31. kola. Přesto si troufnu odhadnout, že nejlepším výkonem tohoto kola zůstane 233 bodů Petra Čapka (Bastardi). Ten se tak zároveň dostal do čela tabulky sezónních průměrů.
Z první ligy podávají poslední dobou nejlepší výkony Bowlaři, není proto divu, že už se dostaly před Počaply a (minimálně dočasně) před Pantery. O osmé místo svedli boj Burlaci s Bumerangem, po výhře Burlaků se pozice prohodily.
Ve druhé lize se konal souboj týmů z popředí - Era porazila Fousáče a uchovala si tak první místo. Třetí jsou nyní Tučňáci, ale na odložené utkání Fanatyků si ještě budeme muset počkat.
Ani ve třetí lize není vše odehráno. Zdálo by se, že Apuk se přibližuje k A Teamu, ale je tu ještě jedno utkání k dohrávce. Pozor spíše na Milbar, který by mohl zezadu zaútočit se svými dvěma zápasy k dobru.
Mimoni a MP Bowling stále bojují o druhé místo čtvrté ligy, Zdepepe se zdá být poněkud vzadu. Šmoulíci si zlepšili náladu z tohoto kola, když v předehrávce porazili Divoženky, na nejbližší soupeře to však ještě zdaleka nestačí.

13.4.2017    Pohled do výsledků 30. kola je trochu neradostný, hned tři zápasy se nestihly odehrát v řádném termínu. Opět tedy musíme s tímto faktem při sledování tabulek počítat.
Dosavadním nejlepším výkonem je 225 bodů Dominika Čecha (Era), který si tak upevňuje vedení v soutěži Bowrák. v utkání Ery s RVHP se urodily hned tři dvoustovky a výsledkem bylo pěkné skóre 741:721.
Tahákem kola v první lize byl souboj Hadic s Počaply - Hadice nakonec slaví devítibodovou výhru a po úspěšné dohrávce z 28. kola se posunuly na čelo. Příliš se nedařilo ani Panterům, kteří po prohře s Burlaky zůstávají druzí. (Po čerstvé dnešní dohrávce, která ve výsledcích ještě není zanesená, jsou Bowlaři čtvrtí už jen těsně.) 
Napínavá zůstává druhá liga - Era sice vede, ale Fanatyci i Fousáči (o sedm bodů zpět) mají výhodu jednoho zápasu k dobru. Do tohoto souboje by rádi zasáhli i Tučňáci, RVHP už má větší odstup.
Žraloci už pomalu slaví vítězství ve třetí lize, ale za nimi je pořád o co hrát - v těsném sledu jsou tu tři týmy a zbývající medaile už jen dvě. Na opačném pólu se k sestupu blíží Raptor a za současného stavu by se to týkalo i Beee Teamu.
Žádný stres si nedělá stejnojmenné družstvo a pokračuje v krasojízdě čtvrtou ligou, tentokrát to odnesl Handicap32. Mimoni se zdají být pohodlně druzí, ale MP Bowling i Zdepepe mají ještě jeden zápas před sebou. Na tabuli s Černým Petrem už se zřejmě vybírá místečko pro zvěčnění Šmoulíků.

5.4.2017      Kolo s pořadovým číslem 29 bylo trochu chudší na dvoustovky. Přesto, že zbývá odehrát jeden odložený zápas, jsou čtyři výkony nad 200 bodů podprůměrné. Nejvíce se dařilo Petru Vávrovi (Burlaci) s 213 body. 
Protože Panteři získali v tomto kole devět bodů a Hadice dokonce dvanáct, byla dnešní prohra Počapel s Bowlaři pro ně docela fatální - propadli se na třetí místo, Bowlaři na ně přitom ztrácejí už jen deset bodů. Dost vyrovnaný boj o střed tabulky svádějí Dubiňáci, Bastardi, Lachtani a Bumerang. Burlaci se dostali z poslední pozice a mají ještě zápas s Hadicemi k dobru.
Další souboj z popředí tabulky viděla druhá liga - Era si to úspěšně rozdala s Fanatyky a alespoň virtuálně se dostala do čela (s jedním odehraným zápasem navíc oproti druhým Fanatykům i třetím Fousáčům). Tučňáci získali od RVHP jen čtyři body a jejich útok na bednu se trochu zpomalil. Po sérii výher na páté RVHP nenápadně útočí Rafani, Baráčníci s Metaxou si střeží své klidné vody.
Ve třetí lize už o Žralocích není třeba psát, ale A Team se kontumační výhrou nad Maruškou vyšvihl na druhé místo před Milbar, na který dotírá také Apuk. Před Maruškou jsou už i Mývalové, kteří zdecimovali Beee Team. K těm se Raptor ovšem přiblížil jen o čtyři body.
I Mimoni si připsali v tomto kole snadné (kontumační) vítězství a trochu se tak osamostatnili na druhém místě čtvrté ligy. MP Bowling má ovšem zápas k dobru, Zdepepe zůstává čtvrté. Jokeři tvoří jasnou dělící čáru mezi lepší a horší půlkou tabulky. V bitvě dvou posledních potvrdili papírovou převahu Tragédi a ještě víc odskočili Šmoulíkům.

31.3.2017    Ani v dvacátém osmém kole nebyla nouze o zajímavé výkony. Asi nejvíce je třeba vyzdvihnout nához Zuzky Vlachové (Bowlaři). S 247 body vyrovnala nejlepší nához sezóny Martina Srazila a se svými osmi body hendikepu ho nechala daleko v pozadí. Zároveň se tím posunula na čelo tabulky průměrných výkonů mezi ženami. Svých prvních letošních dvoustovek dosáhli také Pavel Blažka a Alena Kupová.
Panteři tentokrát zaváhali proti Bastardům, Počaply ovšem nic neponechaly náhodě a dvanácti body si vzaly zpět první příčku v první lize. Třetí Hadice ztrácí deset bodů se zápasem k dobru, Bowlaři jsou pohodlně čtvrtí.
Svou úlohu favorita nezvládla ani Era, takže najednou jsou před ní Fanatyci i Fousáči, Tučňáci se nebezpečně přibližují.
Žralokům ve třetí lize už stačí jet jen na volnoběh, o první příčku už je asi nikdo nepřipraví. To Milbar a A Team bojují daleko těsněji o druhou (postupovou) pozici. Na opačném konci zabral Beee Team, který by se rád dostal z ohrožených vod.
Ve čtvrté lize je situace podobná, jen No Stress nemá náskok tak obří. O druhé místo bude ještě tuhá bitva mezi Mimoni, MP Bowlingem a Zdepepe (ani jednomu z nich se v tomto kole příliš nedařilo). Ani Šmoulíkům se zatím nepovedlo přiblížit se na dostřel předposledních Tragédů.

22.3.2017    Dvacátým sedmým kolem jsme se přehoupli do poslední čtvrtiny ligových soutěží. Zatímco někde se situace už dost vyjasňuje, je stále ještě o co hrát.
Například první liga se po dohrání odložených zápasů na čele vzácně vyrovnala, první Pantery od třetích Počapel dělí jen tři body. Postup Bowlařů směrem k medailovým pozicím prozatím zastavili Burlaci a odskočili tak z posledního místa. Na klidný střed, resp. osmé Dubiňáky ale ztrácejí stále přes dvacet bodů.
Jasno není ani ve druhé lize, Fanatyci dokázali proklouznout před dosud vedoucí Eru i zásluhou posledního utkání s Fanda Teamem, kde dosáhli úctyhodného výkonu 833 bodů. Třetí Fousáči jsou o sedm bodů zpět, větší deficit už mají Tučňáci. Metaxa a Baráčníci udržují pohodlný náskok před sestupovými příčkami.
Nejjasnější situace je ve třetí lize, kde Žraloci vedou o téměř padesát bodů, o další místa se perou především Milbar a A Team, Apuk trochu ztrácí. O případnou záchranu bude muset zabojovat Raptor, ale i Beee Team.
No Stress má na čele čtvrté ligy pětadvacetibodový polštář, Mimoni a MP Bowling svádí tuhý boj o druhou pozici, dotírají i čtvrtí Zdepepe. Dlouhodobě se nedaří Tragédům a především posledním Šmoulíkům.
V tomto kole se urodilo nadprůměrných deset dvoustovkových výkonů, těsně nejlepší byl Roman Srazil (Počaply) s 225 body. Zároveň se měnily i tabulky jednotlivců, v průměrech se dostal do čela Jiří Korel (Fanatyci), soutěž Bowrák nyní vede Radek Srazil (Počaply).

17.3.2017    Omlouvám se za zpoždění, z časových důvodů tentokrát vynechávám obvyklý komentář, budete se muset spokojit s holými daty :-)

8.3.2017      Zřejmě i vzhledem k probíhajícím prázdninám máme z pětadvacátého kola zase několik zápasů odložených. Dosud padly 4 výkony nad 200 bodů, nejlepší je prozatím Jiří Korel (Fanatyci) s 215 body.
V první lize se drží na čele Hadice už jen teoreticky, Panteři i Počaply mají reálnou šanci je po dohrávce předehnat.
Fanatyci opět zabojovali a dostali se o skóre na druhé místo ve druhé lize. Překvapením byla výhra Fanda Teamu nad vedoucí Erou.
Třetí liga je nyní zajímavá spíše ve spodní části tabulky. Beee Team dokázal odebrat všechny body Novacomu a dotáhl se na rozdíl tří bodů. S největší pravděpodobností bude  boj o udržení ještě hodně napínavý.
Ve čtvrté lize chybějí odehrát dvě utkání, ale jen Zdepepe má teoretickou šanci se posunout mezi první tři týmy. No Stress stále bez stresu vedou, Mimoni a MP Bowling se přetahují o další dvě příčky.

1.3.2017      Sotva se podařilo dohrát kompletní 23. kolo, už tu máme další dva odložené zápasy z kola č. 24. Oba se týkají první ligy, takže nyní můžeme jen hádat, kam se mohou Panteři posunout ze současného třetího místa, nebo jak moc nechají přiblížit Bowlaře a také, jak moc se Burlaci pokusí zacvičit se svým dosud posledním místem. 
Era ani Fousáči si nechtějí připustit žádné komplikace a dále nekompromisně bodují. Fanatyci tentokrát podlehli Tučňákům a mírně ztrácejí. Svoji třetí výhru v sezóně slaví Fanda Team.
Po poměrně pohodových výhrách Žraloků a Milbaru se na čele třetí ligy nemění nic, o třetí místo si to rozdali A Team a Apuk. Výsledkem je vzájemné bodové přiblížení, ke kterému se přidali i Mývalové.
No Stress se nijak nemazlili s Tragédy a dále pohodlně vedou čtvrtou ligu. Mimoni podlehli Jokerům a tím tabulku opět zdramatizovali - MP Bowling a Zdepepe mají ztrátu jediného bodu.
Z dosavadních pěti dvoustovek byla nejlepší ta od Martina Mejtského (Lachtani) - 241 bodů.

22.2.2017    Dvacáté třetí kolo je téměř celé odehráno, pojďme se podívat, jak probíhalo.
Jestliže minulý výkon vedoucích Hadic bylo možno považovat za ostudný, v tomto kole se nenechali "zahanbit" nejbližší pronásledovatelé - Počaply, když se jim také povedl výkon pod 600 bodů. Málokdy je v první lize k vidění výkon jednotlivce pod 100 bodů, ale jak je vidět, všechno jde. Zaváhání Počapel využili Panteři, kteří se ziskem dvanácti bodů v utkání s Bumerangem posunuli na druhou příčku tabulky.
Z prvních tří týmů tabulky druhé ligy zaváhali pouze Fousáči, když podlehli Baráčníkům, na druhém místě je tak o skóre vystřídali Fanatyci.
Ve třetí lize byl k vidění zápas prvního se třetím, Žraloci a A Team se tentokrát rozešli smírně, na pořadí týmů se nic nemění. Pěkná bitva je o osmou příčku, Novacom i Beee Team dokázali zvítězit, takže nadále o týmu ohroženém sestupem rozhodnuto není.
Vzhledem k odloženému utkání No Stress a Divoženek se (dočasně) dostali na špici čtvrté ligy Mimoni po výhře nad BSB. O první pozici se ale vlastně s No Stress dělí, protože panuje shoda v bodech i celkovém skóre, což se také málokdy vidí. MP Bowling si to rozdal v přímém souboji o třetí místo se Zdepepe a byl úspěšný. Pátí Jokeři ztrácí už dalších padesát bodů, týmy ze středu tabulky tak asi do bitvy o bednu nezasáhnou.
Dvěma dvoustovkami se v tomto kolem blýsknul Tomáš Turina (Bowlaři), ta lepší - 241 bodů - s přehledem stačila na nához kola.

17.2.2017    S drobným zpožděním přichází i komentář k právě odehranému 22. kolu.
O dramatizaci první ligy se postaraly Hadice, které odevzdaly Dubiňákům deset bodů, první a třetí tým tak nyní dělí bodů jen sedm. Z první ligy zbývá odehrát ještě utkání Bumerangu s Burlaky, čili souboj spíše o nižší příčky.
Tahákem druhé ligy byl přímý souboj prvního s druhým, Fousáči překvapivě vyválčili deset bodů a jsou nyní Eře prakticky na dostřel. Fanatyci jen remizovali, ale ztráta je minimální, pomalu se blíží i Tučňáci.
Žraloci se ve třetí lize nemusí příliš vzrušovat, v tomto kole na nejbližší pronásledovatele ztratili jen bod a dál pohodlně vedou. Do boje o bednu se teoreticky může ještě zamíchat Mafia se svým odloženým zápasem s Novacomem k dobru.
Jeden vzájemný zápas týmů z popředí nabídla také čtvrtá liga a Mimoni v něm porazili Zdepepe. Dostali se tak před ně na druhé místo. Definitivně ve hře je i MP Bowling po dvanáctibodové výhře nad Šmoulíky. Pátí Jokeři ztrácejí už přes čtyřicet bodů, takže boj o titul, postup či "bednu" se nejspíš bude odehrávat jen ve čtyřech.
S vědomím dvou nedohraných utkání je zatímním náhozem kola 221 bodů Michala Blažky (Lachtani).

13.2.2017    Upozornění: v průběhu měsíce dubna se bude konat bowlingový půlmaratón, nejspíš ve formě soutěže čtyř týmů. Případní zájemci (i jednotlivci) se mohou hlásit u baru, podrobnější info zveřejníme později.

8.2.2017      Dvacáté první kolo proti sobě svedlo v první lize dva vedoucí týmy v přímém souboji o první pozici. Lépe dopadly Hadice, které nyní mají desetibodový odstup od pronásledovatelů. I třetí Panteři totiž prohráli, když je Burlaci obrali o deset bodů a minimálně do čtvrteční dohrávky přeskočili v tabulce Minimax. Do popředí by rádi nahlédli i Bastardi, v tomto kole také desetibodoví.
Ve druhé lize se utkali zase druhý s třetím, vítězně ze souboje vyšli Fanatyci a tak si vyměnili pozici s Fousáči. Era pohodlně přehrála RVHP i díky dvěma dvoustovkám v podání Dominika Čecha. Ten tak opět dramatizuje boj o čelo soutěže Bowrák. Ze čtvrtého místa útočí Tučňáci (v tomto kole 10 bodů), ztráta na bednu už je jen jednociferná.
Žraloci opět potvrdili roli favorita třetí ligy, i pozice druhého Milbaru se zdá být jasná. Třetí A Team si dovolil porážku od Mývalů a propadá se do skupiny "silného středu". V souboji dvou posledních družstev byl úspěšnější Beee Team a mírně tak zvýšil svůj náskok před Raptorem.
Prakticky všechna utkání ve čtvrté lize dopadla podle papírových předpokladů. V tabulce tak stále nic nového, zajímavostí je ovšem nához kola v podání Zdeňka Straky (Zdepepe) s hodnotou 239 bodů.

1.2.2017      V kole s pořadovým číslem dvacet dosáhl (zatím) nejvyššího výkonu Radek Srazil (Počaply) - 226 bodů. To mu pomohlo do čela soutěže Bowrák a týmu k desetibodové výhře nad Bowlaři. Protože ale Hadice stejným poměrem porazily Bumerang, pozice v tabulce se nemění. Opět se mírně dotáhli Panteři, kteří týmovým výkonem 769 bodů deklasovali Minimax.
Ve druhé lize vedoucí Era podlehla Fanatykům, ale dosavadní náskok je dostatečný, takže se nemusí obávat ani jednoho zápasu, který nyní mají Fanatyci a Fousáči k dobru. Baráčníci se jedenácti získanými body odpoutali z předposlední příčky.
Žraloci se spíš protrápili k výhře nad Novacomem, nicméně nadále udržují pohodlný náskok v čele třetí ligy. Ke svému utkání se nedostavil Raptor, takže Mafia měla usnadněnou situaci. Možná až moc, protože výkon Renaty Kratochvílové (69 bodů včetně hendikepu) tu dlouho nebyl k vidění...
K trojici týmů vládnoucí čtvrté lize se nenápadně začíná přibližovat MP Bowling, který naposledy jasně přehrál Handicap32. V bitvě posledních dvou týmů byli lepší Tragédi, kteří tak Šmoulíky posunuli ještě více do pozadí.

25.1.2017    Devatenácté kolo bylo ozdobeno deseti dvoustovkovými výkony a možná začíná být hezkou tradicí, že i tentokrát je odehráno vše, co bylo v plánu.V tomto ohledu trochu mrzí neúčast Tragédů, kterým bylo utkání kontumováno.
V první lize nastala jen drobná změna na čele, když Počaply překvapivě podlehly Lachtanům a přenechaly tak první příčku Hadicím. Mezi prvními třemi je ale rozdíl pouhých pěti bodů.
To u druhé ligy neplatí, tam jsou stupně vítězů rozděleny rovnoměrně s odstupem deseti bodů. Nesmíme ovšem zapomínat na to, že Fanatyci mají odehráno o jeden zápas méně.
Milbar a A Team tentokrát příliš neuspěli, takže Žraloci mají náskok na čele třetí ligy velmi pohodlný. Novacom se po získaných deseti bodech posouvá z pásma ohrožení.
Souboj No Stress a Zdepepe o vedení ve čtvrté lize se přiostřuje, nyní je dělí jediný bod. Mimoni a MP Bowling už trochu ztrácejí, ale to ještě rozhodně nemusí znamenat nic konečného.
Po delší době dochází ke změně na čele bodovací soutěže Bowrák, k čemuž nejmenovanému hráči dopomohl i výkon 19. kola - 225 bodů.

18.1.2017    Uzavřeným osmnáctým kolem jsme se dostali do poloviny soutěže. A zároveň (nejspíš náhodou) se podařilo dohrát vše, co zbývalo z předchozích restů, takže po dlouhé době máme tabulky bez nutných korekcí.
První liga se tak nějak rozdělila na tři skupiny soupeřících týmů. V první skupině se bojuje o titul a přestože měly týmy různý počet dohrávek, nakonec je čelo docela vyrovnané. Na "bedně" tak tedy jsou Počaply, Hadice a Panteři, všichni v pěti bodech. Klidný střed obsahuje čtyři týmy ve dvou bodech, poslední tři družstva jsou bodově zatím dvouciferná a mají už znatelnou ztrátu.
Ve druhé lize je už delší dobu pořadí Era, Fanatyci a Fousáči, čtvrtí Tučňáci zatím sledují vše z povzdálí. Drobné bodové odstupy jdou až k předposledním Rafanům, Fanda Teamu už asi od posunu o patro níž nepomůže ani zlepšení patrné v posledním zápase.
Třetiligový rybník stále ovládají Žraloci, naposledy si pohráli s Raptorem. Pronásledovatelé už mají okolo třiceti bodů ztráty, takže možná zajímavější je souboj o poslední příčky, kde si to natěsno rozdávají Raptor, Novacom a Beee Team.
Čtvrtá liga má čtyři vážnější uchazeče o titul, zatím v pořadí No Stress, Zdepepe, Mimoni a MP Bowling. Následující týmy mají slušné bodové rozestupy, poslední Šmoulíci začínají vypadat na vážné kandidáty zápisu na tabuli Černého Petra.
V osmnáctém kole dosáhl nejvyššího náhozu Josef Suk (Minimax) s 222 body.

11.1.2017    V novém kalendářním roce se odehrálo další, v pořadí sedmnácté kolo ligy. Zřejmě aby se situace v tabulkách a především v první lize ještě více zamotala, odložili své utkání s Hadicemi Panteři. To vedlo k tomu, že nyní je ve čtrnácti bodech namačkáno sedm prvních týmů, ovšem jejich počty odehraných utkání jsou různé. Kvůli překvapivé porážce od Dubiňáků zůstávají Počaply druhé, na třetí místo se nyní dostali Bastardi.
I ve druhé lize se počty odehraných zápasů různí, i když zde z důvodu odpadnuvších Stéblováků - na srovnání tabulky si budeme muset ještě tři kola počkat. Era si hlídá vedení, Fanatyci pobrali dvanáct bodů a poskočili na druhé místo, třetí jsou Fousáči, kteří zase dvanáct bodů odevzdali.
Třetí liga nedoznala žádné změny na vedoucích postech, Žraloci mají i přes porážku pohodlný náskok. 
No Stress se dostal do čela čtvrté ligy, potvrdil to nejen deseti body od Mimoňů, ale i nejlepším týmovým výkonem tohoto kola (747), podpořeným dvěma dvoustovkami.
A když jsme u těch výkonů, o nához kola se mocně snažil Matěj Drábek (Mafia), ale prozatím vede Miroslav Brandl (Fanatyci) s 240 body.

21.12.2016  Poslední letošní kolo mělo pořadové číslo šestnáct. Už se stává tradicí, že především v první a třetí lize dochází k odkladům zápasů, stalo se i tentokrát. 
I proto je např. první pozice Hadic v první lize jen teoretická, Počaply mají nyní dokonce dva zápasy k dobru a ztrátu jen šest bodů. Jednu dohrávku si s nimi zahrají i třetí Panteři.
Ve druhé lize je naopak jeden zápas z 18. kola předehrán, i proto má Era nyní náskok deseti bodů před Fousáči a další dva na Fanatyky.
Žraloci ve třetí lize bez problémů přehráli Apuk a s přehledem vedou, když jim zbývá navíc odehrát jedno utkání s posledním Beee Teamem. Další dvě příčky obsazují Milbar a Mývalové.
Těsný boj je o bednu ve čtvrté lize, perou se o ni Mimoni, No Stress a Zdepepe, všichni v rozmezí pěti bodů. Čtvrtý MP Bowling má citelnou ztrátu, ostatní týmy jsou uctivě vzdálené.
Prozatímní nához kola těsně drží Petr Čapek (Bastardi) s 213 body.
Tak šťastné a veselé!

16.12.2016  Dnes jen stručně. Kolo je neúplné, v 1. a 3. lize chybí dohrát po jednom utkání. Kolo bylo chudé na dvoustovky - zatím jen čtyři. Nejlepší Martin Friedl - 220. 

12.12.2016  V sobotu 10.12. proběhl turnaj dvojic. Jen zpravodajsky uvádím pořadí na stupních vítězů: 1. Růžička + Šembera, 2. Korel + Vávra, 3. Křivka + Vlachová.

8.12.2016    Opět se budu opakovat - ani ve čtrnáctém kole nemáme všechny výsledky pohromadě, navíc zůstávají některé resty z kol minulých, takže v tabulkách je k tomu nutno přihlédnout. Výkon kola zatím drží Petr Čapek (Bastardi) s 223 body. Ten se také posunul do čela tabulky průměrných výkonů, bodovací soutěž Bowrák ovládá Martin Srazil (Počaply).
V první lize se čelo zahušťuje, vedou Počaply o čtyři body před Hadicemi, třetí Lachtani ztrácí dvanáct bodů, ovšem se zápasem k dobru. za čtvrtými Pantery už je ale patnáctibodová díra.
Era si pojistila vedení v druhé lize dvanáctibodovou výhrou nad Metaxou, Fanatyci i přes deficit jednoho utkání drží odstup osmi bodů. Fousáčům se teď tolik nevedlo, ale na třetí příčku jim body bohatě stačí..
Ve třetí lize se tabulka promíchala více, Žraloci si poradili s A Teamem a posunuli se do čela. Milbar a Mývalové na ně ztrácejí tři, resp. jedenáct bodů přesto, že mají odehráno o jedno utkání více. Novacom se po výhře nad Raptorem odpoutal bodově od posledního Beee teamu.
Čtvrtá liga je jediná "vzorná", odehráno je vše, co bylo v plánu. Jména týmů na virtuálním pódiu zůstávají stejná, jen se trochu bodově přiblížila - první tři týmy jsou ve třech bodech, za nimi už je ovšem patnáctibodový odstup. Šmoulíci se tentokrát vytáhli na předposlední Handicap32, k posunu v tabulce budou muset výsledek ještě několikrát zopakovat.

30.11.2016  S třináctým kolem jsme načali druhou třetinu ligových soutěží. Ani tentokrát se bohužel nepodařilo odehrát vše, co bylo naplánováno, vypovídající jsou tak pouze tabulky čtvrté ligy.
Prozatím si v tomto kole vedl nejlépe Martin Srazil (Počaply), který si svůj nejlepší výkon kola (224 bodů) pojistil i druhým nejlepším výsledkem (222).
Lachtani si i přes porážku s Pantery drží první místo v nejvyšší lize, ale Počaply jsou hned v závěsu se zápasem k dobru. Panteři se dočasně dostali o bod před Hadice.
Era musela přetrpět porážku od Fousáčů, ale také (i díky zápasu navíc) drží první místo, tentokrát druhé ligy. Fanatyci na druhé pozici jsou více než na dostřel.
Další dvě utkání zbývá odehrát ve třetí lize, i proto se mírně promíchalo pořadí v tabulce. Nyní vede Milbar před Mývaly a Mafií. 
Ve čtvrté lize přišel na řadu souboj prvního s druhým a po výhře Mimoňů na Zdepepe si vzájemně vyměnili pořadí. No stress si hladce poradil s Jokery a přiblížil se vedoucí dvojici. Ztráta Šmoulíků po další nule začíná být citelná.

23.11.2016  Dvanácté kolo se příliš nevyvedlo hlavně co se týče rozpisu zápasů, protože hned čtyři utkání musela být odložena. Proto výsledky první a třetí ligy berte jako velmi provizorní a týká se to vlastně i náhozu kola, který prozatím drží Iva Češková (Lachtani) s 222 body.
Trochu překvapivě Bumerang v první lize podlehl Bastardům a Panteři Burlakům, takže situace ve středu tabulky je nyní těsnější. Lachtani ziskem deseti bodů potvrdili první příčku.
Osm bodů stačilo týmu Era k pohodovému vedení druhé ligy. Fousáči překvapili Fanatyky a odebrali jim všechny body a tak je navzájem na druhém a třetím místě dělí jen skóre. Metaxa je čtvrtá, i když má odehráno o jedno utkání více.
Mývalové, Milbar a Mafia se srovnali na čelních příčkách třetí ligy v rozmezí pouhých tří bodů, ovšem i zde je nestejný počet odehraných zápasů, do pořadí v čele tak budou moci promluvit ještě především Žraloci.
Ve čtvrté lize si Zdepepe, Mimoni a No Stress shodně připsali po deseti bodech, takže horní řádky tabulky se měnit ani nemohly.
Za upozornění možná stojí zajímavost kola - v zápase Minimaxu s Lachtany došlo v první hře k málo vídané dvojnásobné remíze jednotlivců :-)

16.11.2016  Ani kolo s pořadovým číslem jedenáct se nepovedlo odehrát v termínu kompletní, nicméně zpracování výsledků na sebe nenechává čekat. Tentokrát se devět hráčů dostalo přes 200 bodů a trochu překvapivě hned dva nejlepší výkony pocházejí ze čtvrté ligy. Lépe na tom byl Ondřej Šárovec (MP Bowling), který tak zatím drží nához kola s 220 body.
Počaply tentokrát nepotvrdily roli favorita a podlehly Bowlařům. Na čele je tak vystřídali Lachtani, kteří si poradili s Dubiňáky. Hadice vybojovaly nad Bumerangem desetibodovou výhru a dostaly se na třetí místo v první lize.
Utkání prvního s druhým viděla druhá liga, Fanatykům se dařilo více a na první Eru už ztrácejí jen čtyři body i se zápasem k dobru. Fousáči tento týden nehráli a tak je na třetí pozici vystřídala Metaxa.
Poté, co Žraloci podlehli Novacomu, usadili se na čele třetí ligy Mývalové, kteří hladce vyřídili Beee Team. Před Žraloky se druhé místo dostala ještě Mafia po výhře nad Raptorem.
Nezměněná je špička čtvrté ligy, jen Mimoni se mírně dotáhli na vedoucí Zdepepe.

9.11.2016    Téměř celé desáté kolo je dohráno, na řadě je obvyklé krátké shrnutí. první liga měla na pořadu dne utkání prvního s druhým, ale nakonec Počaply vyhrály s pouze průměrným výkonem, Lachtani drží druhou příčku. Třetí Bumerang drží pozici jen o skóre před Hadicemi, jejich vzájemný zápas uvidíme v následujícím kole.
Do druhé ligy nám už začínají zasahovat nehrané zápasy Stéblováků, postupně tak bude přibývat týmů, které mají odehráno o jeden zápas méně. Jako první byli na řadě Fanatyci, kteří si i přesto drží druhou příčku. Na třetí pozici poskočili Fousáči, Fanda Teamu se ani tentokrát příliš nedařilo.
Překvapením byla dvanáctibodová prohra vedoucíhu týmu třetí ligy (Milbar), který tak opouští stupně vítězů. Ty nyní obsazují Žraloci, Mývalové a Mafia. Raptor má ještě utkání s Apukem k dobru, takže teoreticky může opustit poslední příčku.
Zdepepe a Mimoni si ve čtvrté lize opět vyměnili místa, No Stress zůstává třetí. Divoženky i přes kontumaci drží šesté místo, Šmoulíci ztrácejí na nejbližšího soupeře 21 bodů.
Dvoustovek nebylo moc, ale 234 bodů Michala Pětiokého (Bumerang) je docela slušných... :-)

2.11.2016    Devátým kolem se uzavřela první čtvrtina soutěží. Počet odehraných zápasů by souhlasil, jen v první lize jedno utkání chybí, další je naopak předehrané. Pojďme se podívat, co se změnilo ve výsledkových tabulkách:
Po překvapivé výhře Minimaxu nad Počaply se do čela první ligy dostali Lachtani, na třetí místo se dostaly Hadice jen díky zápasu navíc. Pole uzavírají stále Burlaci.
Ve druhé lize žádná větší změna, pořadí Era - Fanatyci - Metaxa se nezměnilo. Kromě Stéblováků je poslední stále Fanda Team.
Zatímco Milbar i Žraloci brali v tomto kole po dvanácti bodech, Mývalové podlehli Novacomu a vrátili se na třetí místo. Novacomu výhra prozatím nepomohla k posunu z desáté příčky.
Zdepepe tentokrát podlehlo týmu No stress, takže na první místo ve čtvrté lize poskočili Mimoni, No stress je třetí. Na pozici vyhrazené Černému Petru zůstávají prozatím Šmoulíci.
Náhozem kola je (zatím) 218 bodů Ondřeje Dařbujana (Era).

28.10.2016  S drobným zpožděním jsou na světě výsledky osmého kola a související statistiky. Už při pohledu do aktuálních výsledků je z množství žlutých podbarvení zřejmé, že tentokrát se hráčům docela dařilo, hned jedenáctkrát překonali hranici 200 bodů. V osmém kole máme osmého držitele výkonu kola, je jím Jitka Malihová (Minimax) za 229 bodů (samozřejmě je nutno počítat ještě s jednou dohrávkou ve třetí lize).
Počaply dál vévodí první lize, tentokrát si poradili s Dubiňáky. Zaváhal třetí Bumerang, který na čelo ztrácí už dvanáct bodů. Eru ve druhé lize táhne především ve formě hrající Dominik Čech, který se postaral o výhru 8:4 nad Rafany. Fanatyci si to rozdali o druhé místo s Metaxou a byli úspěšní.
Protože Milbar i Žraloci tentokrát prohráli, dostali se do čela třetí ligy Mývalové. Novacom se svou neúčastí v tomto kole nemohl posunout z posledního místa. Zdepepe ve čtvrté lize potvrdilo roli vysokého favorita a nedalo šanci Šmoulíkům, i na dalších dvou místech tabulky zůstává situace nezměněná.
Tak a nyní slíbené vysvětlení situace s odstoupivšími Stéblováky: pro korektnost výsledků je třeba dohrát tuto čtvrtinu soutěže stávajícím způsobem, tj. s kontumací 12:0, ale odehranými zápasy ze strany soupeře, tak aby celkové skóre týmů bylo počítáno ze stejného počtu zápasů. Počínaje 10. kolem (začátek 2. čtvrtiny) se už zápasy, ve kterých měli Stéblováci figurovat, neodehrají. Jediné odehrané utkání s Fousáči bude zpětně kontumováno, výsledky Stéblováků se vymažou. Protože tímto způsobem všechny zbylé týmy ve druhé lize přijdou o 3 utkání, bude všem jejich hráčům na konci sezóny připočtena jedna jedenáctina jejich bodového zisku v soutěži Bowrák.

19.10.2016  Sedmé kolo je za námi a ke kompletnosti výsledků zbývá dohrát jeden zápas první ligy. Z pěti dvoustovek byla tentokrát nejpovedenější ta od Martina Dostála (Panteři) s hodnotou 225 bodů.
V první lize jsou na čele Počaply s úctyhodným průměrem 722 bodů. V tomto ohledu se nenechává zahanbit ani druhý Bumerang (711), třetí jsou o skóre Lachtani. O poslední místo si to v odloženém vzájemném souboji rozdají Dubiňáci a Burlaci.
Druhé lize vládne Metaxa, těsně následovaná Erou a Fanatyky.Nepočítáme-li odstoupivší Stéblováky, je na chvostě s odstupem Fanda Team.
I ve třetí lize jsou první tři týmy v šesti bodech - zde je to v pořadí Milbar, Žraloci a Mývalové. 
Nejtužší boj o čelo je ve čtvrté lize - Zdepepe i Mimoni dosáhli stejného bodového zisku. Pohodlné třetí místo zatím obsazují Jokeři. Příliš se nedaří Šmoulíkům, kteří by na předposlední Handicap32 potřebovali zdvojnásobit dosavadní bodový příděl.

12.10.2016  Touto dobou by mělo být dohráno 6. kolo, ale vzhledem ke čtyřem odloženým zápasům by to bylo troufalé tvrzení. Ale i dosud odehraná utkání poskytla už osm dvoustovek, jasně nejlépe si zatím vedl Martin Srazil (Počaply) s 247 body. Počaply také dosáhly hezkého týmového výkonu 845 bodů, paradoxně jim to stačilo jen na výhru 8:4.
O pohybu jednotlivých týmů tabulkou asi nemá moc smysl psát, od minule se toho příliš nezměnilo a tabulka je hlavně nekompletní.
Bohužel musel soutěž opustit tým Stéblováků, o způsobu další organizace soutěže ve druhé lize ještě budeme informovat.

5.10.2016    Po 5. kole jsou tentokrát výsledky konečně úplné, výsledkové tabulky tak nyní už cosi vypovídají o formě jednotlivých týmů.
V první lize se vzácně srovnaly první tři týmy, 44 bodů shodně dosáhli Bumerang, Počaply a Lachtani. Stejný počet bodů dosáhli v druhé lize Rafani a také jim to stačí na vedení, trochu zvláštní ovšem je, že druhá Era má o 100 bodů lepší průměrný výkon. O třetí místo se přetahují Fanatyci s Metaxou. Trochu nešťastně zahájili sezónu Stéblováci, kteří z pěti kol odehráli jediný zápas, takže nyní budou mít co dohánět.
Milbar, Mafia a Apuk se přehoupli přes 40 bodů a v tomto pořadí ovládají třetí ligu. To samé platí i pro čtvrtou ligu, tj. kdo překonal 40 bodů je na bedně - v tomto případě jsou to Jokeři, Mimoni a Zdepepe.
Po "hodech" v minulém kole bylo tentokrát dosaženo jen tří dvoustovek, nejlepší byla Andrea Turinová (RVHP) s 213 body.
Aby novinek nebylo málo, došlo k přejmenování dvou týmů - ve třetí lize se z Týmu 1 stal A Team, ve čtvrté jsou z Rokytna Tragédi.
Již delší dobu nebyla aktualizovaná fotogalerie týmů, proto bych chtěl požádat jednotlivé týmy, aby pořídily svou fotografii (ideálně v kompletním složení) a poslaly ji na adresu bowlingdubina@volny.cz. Díky předem.

28.9.2016    Ve sváteční den skončilo čtvrté kolo ligových soutěží. Po několika dohrávkách je nyní první a čtvrtá liga kompletní. Nadále bohužel trvá kontumace výsledků Stéblováků, doufejme v jejich brzkou konsolidaci. Doposud bylo dosaženo devíti dvoustovkových výkonů, nejlépe se dařilo Michalu Plodíkovi (Metaxa) s 230 body, který tak rázně vstoupil do soutěže.
První lize nadále vládne Bumerang, který průměrně sbírá přes deset bodů na utkání. Počaply a Lachtani mají odstup osmi bodů. Napínavější je situace ve druhé lize, kde Metaxu a Rafany dělí dva body, Era a Baráčníci jsou také nedaleko.
Ve třetí lize zatím o čelo bojují především Apuk a Milbar, Žraloci a Mývalové mají mírnou ztrátu. 36 bodů získali ve čtvrté lize Zdepepe, přes třicetibodovou hranici se dostali ještě Jokeři, Mimoni a Rokytno.

21.9.2016    Třetí kolo je sice oficiálně za námi, ale opět zbývají 2 zápasy k dohrání a ani první dvě kola ještě nejsou kompletní. Letošní ročník se zřejmě rozjíždí jen ztěžka.
Do nové sezóny se v první lize zřejmě nejlépe připravil Bumerang, který přesvědčivě drží první místo s průměrným skóre vysoko nad 700 bodů. Podobný bodový zisk, ale přeci jen menší náskok má v druhé lize Metaxa. Třetí ligu vede těsně Milbar, podobně pak Zdepepe čtvrtou.
V tomto kole byl dosud nejúspěšnější Jiří Korel (Fanatyci) s 236 body, nemohu ale opomenout Dominika Čecha (Era), který si po pěti odehraných hrách drží průměr 200 bodů.

14.9.2016    Po odehraném druhém kole se do čela jednotlivých lig dostal Bumerang, Fousáči, Mývalové a Mimoni. Z jednotlivců byly nejlepší dosažené výkony 234 bodů Dominika Čecha (Era) v prvním kole, ve druhém 222 bodů Petra Žváčka (Panteři). V obou kolech ovšem zbývá odehrát jeden zápas.

7.9.2016      Rozběhl se další ročník ligových soutěží, i když tentokrát hned od začátku bylo poměrně dost náhlých přesunů zápasů, tabulka tedy vypadá poněkud řídce. Snad to bude jen výjimkou a od příštího kola vše poběží hladce.
Výsledky jsou spočítány, prosím, omluvte případné chyby způsobené změnami v novém ročníku, budu rád za jejich ohlášení. Prozatím nebudu výsledky komentovat, uvidíme, jak budou tabulky vypadat po dohrávkách a hlavně po příštím kole.

17.8.2016    Byl zveřejněn rozpis úvodních 4 kol ligových soutěží pro sezónu 2016/2017. Zatím to vypadá, že budou 4 ligy po deseti účastnících, nově přibude další hrací den - středa. Pravidla zůstávají vesměs stejná.