POHÁR STAROSTY MO PARDUBICE III

 

Pro sezónu 2018-19 je plánován první ročník Poháru starosty MO Pardubice III. Jedná se o soutěž pro všechny týmy bowlingové ligy – bude se hrát „pohárovým“ způsobem (známým např. z fotbalu) na 1 utkání, vítězný tým postupuje do dalšího kola.

Hraje se stejným způsobem jako bowlingová liga, tj. 2 hry na obou drahách, bodování zůstává také stejné. V případě remízy 6:6 následuje rozhoz: každý tým má 3 pokusy o strike (nedohazuje se), vyhrává tým s větším počtem striků. V případě shody po jednom hodu do rozhodnutí. Rozhoz se hraje na jedné vylosované dráze, druhá se vypíná.

V případě většího počtu týmů než 32 se bude hrát předkolo (kvůli nasazení do pavouka). Losování dvojic do předkola poháru proběhne v září 2018 po 2. kole ligových soutěží, tj. jakmile bude znám počet přihlášených týmů. Po odehrání předkola (do konce září 2018) bude rozlosován finální pavouk soutěže.

Po rozlosování obdrží kapitáni týmů kontakt na soupeře a domluví si termín zápasu. Nelze využít termíny v pátek 18:00 – 24:00 a v sobotu 16:00 – 24:00. Pokud se zápas neodehraje v daném termínu, rozhodne se dle okolností o postupujícím.

Ceník: platí se cena dráhy jako v ligových utkáních. Vstupní poplatek do soutěže je 20 Kč/osobu.

Předkolo je nutno odehrát do konce září 2018, konec prvního kola se předpokládá do 31.12.2018. Celkový počet kol a jejich termíny se určí později podle počtu zúčastněných týmů. Finále poháru se odehraje hodinu před oficiálním začátkem slavnostního večírku v květnu 2019.

Ceny pro vítěze: vítězný tým získá permanentku v hodnotě 2000 Kč a putovní Pohár starosty MO Pardubice III.

Soutěž organizuje Petr Vávra pod záštitou starosty MO Pardubice III a Ladislava Šembery. Kontakt pro více informací: 774 301 551