NOVINKY

 

16.5.2019     Na tomto odkazu si můžete prohlédnout několik fotek ze závěrečného vyhlašování vítězů.

2.5.2019      Tak konečně máme dohráno a je jasno, kdo si ze zítřejšího vyhlašování vítězů odnese nějakou cenu a kdo bude muset přes prázdniny ještě potrénovat na příští sezónu. Nebudu zde probírat, kdo skončil první, druhý nebo třetí, to se ostatně zítra doslechnete. Takže jen uvedu, že nejlepším výkonem kola bylo 233 bodů Lenky Festové (Panteři), která tím také potvrdila svou dominanci v soutěži Bowrák. U té ještě jedna poznámka: z důvodu nestejného počtu zápasů první ligy vs. druhé a třetí bylo hráčům ve druhé a třetí lize v bodovací soutěži připočteno deset procent jimi dosažených bodů - na pořadí na čele to ovšem nemělo valný vliv.

25.4.2019    Velikonoce řádně zamíchaly s programem třicátého druhého kola, hned čtyři utkání byla odložena na pozdější dobu. Pochvalu zaslouží druhá liga, která měla tentokrát vzornou docházku. Opět se něco vyjasnilo, ale teprve poslední kolo rozhodne definitivně o všem.
V první lize už se z prvního místa celkově může radovat Era, o druhé a třetí si ještě zahrají Lachtani a Hadice, Bastardům už zbývá jen teoretická naděje. Zajímavá situace je kolem sestupu z první ligy - k Panterům by se prozatím přidal Bumerang, ale ten má zápas k dobru. Kdyby dokázal ještě předstihnout Burlaky, pravděpodobně by se v 1. lize zachránily oba týmy (díky průměrnému výkonu týmu).
To by mělo zajímat především Minimax a No Stress, tedy týmy, bojující v druhé lize o druhé místo - vítězi jsou jasně A Team. Sestupuje Milbar a doprovodí ho Baráčníci (nebo možná Relax, příp. Rafani, uvidíme).
Jasno je o postupu ve třetí lize - už dávno měli postup jistý MP Bowling a Mývalové, třetí zůstane nejspíš Maruška. Šmoulíci bez problémů obhájili Černého Petra z minulé sezóny.
Přes vícero neodehraných zápasů máme už teď sedm dvoustovek, prozatím nejlépe si vedl Jiří Turek (Tučňáci) s 215 body.

23.4.2019    Druhé semifinále poháru dopadlo dobře pro Bastardy, finále se uskuteční 3.5.2019 v 18:00 - před závěrečným vyhlašováním vítězů.
Jen stručně k sobotnímu půlmaratónu - dosažené výsledky jsou dostupné zde.

19.4.2019    Do konce ligy nám zbývají dvě poslední kola a i v tabulkách začíná být jasněji, kdo aspiruje na vavříny.
Rázným způsobem si o ně řekla v první lize Era, která se dvanácti získanými body utrhla svým pronásledovatelům - druhé Hadice ztratily v zápase s Bowlaři. Lachtani v těsném utkání s Bastardy získali osm bodů a zůstávají třetí. Pád do druhé ligy se nevyhne Panterům, v ohrožení zůstává i Bumerang.
I v druhé lize je prakticky jasno o vítězi - A Team si drží úctyhodný náskok. Těsný boj je naopak o další dvě pozice, tam budou bojovat Minimax a No Stress, které dělí nyní pouhý bod. Ani teoretickou šanci na záchranu už nemá Milbar, bojovat ještě můžou Baráčníci.
Opět jeden bod dělí dva adepty na vítězství ve třetí lize. I díky kontumaci zápasu s Big Bang se do čela posunul "domácí" MP Bowling, Mývalové jsou druzí. Maruška se zdá být jasně třetí, ale má zápas navíc oproti svým soupeřům, kteří se na ni ještě mohou dotáhnout.
31. kolo bylo odehráno kompletně, takže můžeme sečíst, že bylo jedenáctkrát dosaženo dvoustovky, nejlépe se dařilo Tomáši Turinovi (Bowlaři) s 219 body.
Bylo také odehráno první semifinále poháru, Hadice těsně porazily Tučňáky a vyhlížejí svého finálového soupeře z dvojice Bastardi - Bumerang.

15.4.2019    V sobotu 20.4.2019 se odehraje tradiční turnaj - půlmaraton:
Konání turnaje: Bowling Bar Dubina 
Začátek turnaje 9:00, předpokládaný konec 22:00 
Hlavní pořadatel Luboš Kučera 
Startovné za tým 3800 Kč 
Systém hry - na každé ze dvou drah hraje 1 hráč z každého týmu po celou dobu konání turnaje, střídání hráčů je v režii každého týmu dle jejich uvážení. Vítězí tým s nejvyšším náhozem, současně se hraje o ceny pro nejlepší 3 jednotlivce s nejvyšším náhozem nad svůj ligový průměr, to znamená, že má-li hráč průměr 150 a ve své hře hodí 160, získává 10 bodů, pokud hodí stejně nebo méně, nezískává nic. Hráči, kteří aktuálně nehrají ligu v Bowling Baru Dubina, budou mít započítaný svůj poslední dosažený průměr v soutěži. 
Oběd zajištěn v podobě gulášové polévky a mini řízků s chlebem, kolem 17. hodiny bude podávána druhá várka mini řízků. Věcné ceny budou připraveny pro všechny účastníky. 
Pořadatel si vyhrazuje právo na možné změny průběhu turnaje.


3.5.2019 od 19:00 bude probíhat závěrečné vyhlašování výsledků ligové sezóny 2018/2019. Počítá se se stejným uspořádáním, jako v minulém roce, tj. týmy na stupních vítězů jednotlivých lig mají zajištěn stůl na salónku, kde bude probíhat vyhlašování.

9.4.2019      Počet dosud odehraných kol nám už začíná trojkou, což znamená, že se blíží finále tohoto ročníku. Někde jsou karty poměrně jasně rozdány, ale často bude boj o nejvyšší příčky až do konce.
Protože Era má svůj zápas odložený, dočasně se do čela první ligy vrátily Hadice, které si poradily s Bastardy. Lachtani naopak trochu překvapivě podlehli Tučňákům a zůstávají třetí, těsně před dotírajícími Žraloky. Panteři už mají prakticky jistotu sestupu.
Odložené utkání naopak nezměnilo nic na tom, že A Team nadále vede druhou ligu, jen No Stress by se mohl v případě úspěchu v dohrávce probojovat na stupně vítězů - doposud je zaplňují Minimax a Mimoni. Ve druhé lize se neobvykle dařilo dvoustovkám, padlo jich hned pět a pochází odtud i nához kola, který drží s výkonem 229 bodů Pavel Dašek (Baráčníci).
MP Bowling opět stáhl dva body z náskoku Mývalů a boj o vítěze třetí ligy bude ještě napínavý. Ostatní týmy už mohou soupeřit pouze o třetí místo, v současnosti jej drží Maruška.

4.4.2019      Ve dvacátém devátém kole se jen pětkrát podařilo překonat hranici 200 bodů, nejlepší dva výkony se překvapivě zrodily ve třetí lize zásluhou bratrů Holečkových (Maruška). Lepší byl Tomáš s výkonem 234 bodů.
V první lize si Era drží své čerstvě nabyté vedení, na druhé místo po úspěšné dohrávce z minulého kola poskočily Hadice. Lachtanům remíza s posledními Pantery stačila na třetí pozici, Bastardi potvrdili horší období a po prohře s Fousáči jsou čtvrtí, už jen těsně před Žraloky.
Druhá liga viděla souboj prvního s druhým a A Team s přehledem potvrdil svou pozici a vybudoval si již pětadvacetibodový náskok. Minimax zůstává druhý, na třetí No Stress se nepříjemně začínají dotahovat Mimoni.
Ve třetí lize proběhla opět změna na třetím místě - jasným vítězstvím se tam vrátila Maruška, to i proto, že Fanda Team měl tentokrát plánovanou pauzu. Na prvních příčkách vše při starém, nic na tom nezměnil ani odložený zápas MP Bowlingu.
S koncem března byla dohrána všechna čtvrtfinálová utkání poháru. Během dubna se odehraje semifinále, finální zápas pak 3.5. před závěrečným vyhlašováním vítězů. Tím vás chci také jemně upozornit, abyste si na pátek 3.5.2019 nechali v kalendáři místo :-)

28.3.2019    Kolo s pořadovým číslem dvacet osm tentokrát nepřineslo tolik "extrémních" výkonů, jen šestkrát se podařilo překonat dvousetbodovou hranici, na druhou stranu zase nikdo nezahrál pod sto. Výbornou formu z posledních týdnů potvrdil Michal Blažka (Lachtani), který drží výkon kola náhozem 224 bodů.
Jelikož Hadice odložily zápas a Bastardi utrpěli těžký direkt od Ery, uvolnila se první příčka v první lize pro další zájemce. Lachtani jí pohrdli po prohře se Žraloky, ale Era se dokázala (i po dohrávce utkání z 25. kola) vyšvihnout až na vrchol.
Podobná turbulence na čele se ovšem nedala očekávat ve druhé lize, tam je vše při starém a v normálu. Ani třetí liga se při zběžném pohledu moc neměnila, kosmetickou změnou je výměna na třetím místě, kde Marušku nahradil Fanda Team.

19.3.2019    Dvacáté sedmé kolo je kompletně odehrané, do výsledků nám chybí jen dva odložené zápasy z předchozích kol. Celkem desetkrát se hráči dostali přes 200 bodů, nejlépe na tom byl Milan Víšek (Mimoni) s 240 body. Týmově se vytáhli především Lachtani, kteří dosáhli pěkně zarovnaných 800 bodů.
To také dost zamotalo situací na čele první ligy. Zatím ji ovládají Bastardi, ale Lachtani jsou už jen bod zpět a v záloze mají zápas s Erou k dobru. O dva body zpět jsou třetí Hadice, za nimi už ovšem číhá na svou šanci Era, která se teoreticky také po dohrávce může dostat až na vrchol.
A Team i Minimax se se svými soupeři moc nemazlili a dál obsazují čelo druhé ligy. Třetí No Stress povolil Rafanům čtyři body, ale i tak je nyní jasně třetí. Čtvrté Mimoně herní pauza teprve čeká, takže se rozestup od stupňů vítězů může ještě zvětšit.
Ve třetí lize se utkal první s druhým a překvapivě jasné vítězství si zajistil MP Bowling, stačilo to ale jen na přiblížení se k Mývalům. K těmto dvěma týmům se už jen těžko bude někdo výrazně přibližovat, další tři čekatelé mají přibližně třicetibodový odstup. Další bezbodovou prohrou si Šmoulíci už nyní zajistili titul Černého Petra.
K dispozici je rozpis zápasů do konce soutěžního ročníku.

15.3.2019    Ve středu 13. března náhle zemřel dlouholetý hráč týmu Fousáčů Miroslav Laušman. Mirku, budeš nám chybět.

12.3.2019    Po krátké dovolenkové pauze se opět dostáváme k analýze odehraných utkání 25. a 26. kola.
V nich se nejdříve Bastardi opět dostali na první místo v první lize, následně jim ale Burlaci (dle svých slov) "ukázali, kam patří" :-) a výsledkem je opět jednobodové vedení Hadic. O to ale ještě mohou zabojovat Lachtani v dohrávce s Erou.
A Team dále neochvějně vede druhou ligu, potvrdil to i jasným vítězstvím nad Kozlíky. Minimax se probojoval už na druhé místo, třetí se drží No Stress, těsně následovaný Mimoni. Po jedenáctibodovém zisku z předchozího kola Milbar tentokrát na své soupeře nestačil a nepovedlo se tedy přiblížit na dostřel ostatním týmům.
Třetí liga asi nemá ráda zásadní změny, co se pořadí v čele týče, protože tam je situace už delší dobu stabilní. V jasných rozestupech tu najdeme Mývaly, MP Bowling a Marušku, na kterou se ovšem tlačí čtvrtý Fanda Team.
Zatímco v pětadvacátém kole byl nejlepší třetiligový Pavel Blažka (Fanda Team) s 236 body, to následující prozatím ovládla Jitka Malihová (Minimax) s výkonem 221 bodů.

27.2.2019    Kompletně odehrané máme už dvacáté čtvrté kolo. To bylo zajímavé mimo jiné i tím, že o všech sedm dvoustovek se tentokrát postarala pouze první liga. Nejlepší byl tentokrát Petr Hanousek (Bumerang) s 225 body.
Týmy z čela první ligy se nám krásně vyrovnaly, vzájemně je dělí pouze po bodu. Na svou šanci při zaváhání některého z prvních tří čeká Era s nevelkým odstupem, další týmy se zatím do boje o medaile příliš nezapojují.
Pauzu si ve třetí sérii tentokrát v druhé lize vybral Minimax a propadl se na čtvrtou pozici, ztráta je ale minimální. Nadále bezpečně vede A Team, následovaný No Stress a Mimoni. V souboji dvou posledních týmů byl úspěšnější Milbar, na posun to ale ještě zdaleka nestačí.
Mývalové a MP Bowling jsou, zdá se, jasní kandidáti postupu ze třetí ligy. Třetí Maruška už má uctivý odstup, zřejmě není pochyb ani o posledních dvou týmech.

19.2.2019    Velmi dlouho se na čele první ligy přesvědčivě drželi Bastardi. Bodové výpadky z posledních kol ale způsobily, že po odehraném dvacátém třetím kole má tabulka nového lídra - Hadice. Na třetí příčku se dostala Era, ale je pravděpodobné, že si ji Lachtani vezmou zpět po dohrávce odloženého zápasu. Startovní pole uzavírá Bumerang se stejným bodovým ziskem jako Panteři.
A Team se i přes hrací pauzu udržel v čele druhé ligy, těsně k němu se dotáhl No Stress i Minimax. Milbar na posledním místě si tentokrát nijak nepolepšil.
To Šmoulíci zaznamenali dosud největší bodový příděl z jednoho zápasu - utkání s BSB dotáhli k remíze, na jejich postavení v tabulce to však nic nemění. Žádná změna nenastala ani na čele třetí ligy, tam jsou, zdá se, karty jasně rozdané.
Dlouho se zdálo, že nejlepším výkonem bude 225 bodů Jiřího Korela (Žraloci), ale na poslední chvíli jej předčil Miroslav Zavoral (Era) s 232 body. I tak se ovšem měnil vedoucí mužský hráč soutěže Bowrák, Jirka Korel ovládá navíc i tabulku průměrných výkonů.

13.2.2019    Odehrané dvaadvacáté kolo znamená také ukončení druhé třetiny soutěže. Už jen jednou se týmy utkají každý s každým a budeme znát konečná pořadí.
Opět trochu těsnější je situace na čele první ligy - Bastardi znovu něco ztratili ze svého kdysi mohutného náskoku. Mezi druhými Hadicemi a třetími Lachtany jsou jen dva rozdílové body, mocně se dotahuje i čtvrtá Era.
Pohled do tabulky druhé ligy vypadá jako "A Team a ti druzí" - o druhé místo je zde opravdu tlačenice a ze třech týmů nikdo nechce zůstat pod stupni vítězů. Pátí Kozlíci už mají uctivý odstup.
Ve třetí lize zůstává vše při starém, MP Bowling si mohl dovolit i porážku od Fanda Teamu, přesto drží jasné druhé místo za Mývaly.
Šestkrát zůstalo na ukazateli skóre svítit více než 200 bodů, tentokrát byl nejlepší Vojtech Tóth (Hadice) s 223 body.

5.2.2019      Dvacáté první kolo se také neodehrálo kompletní, na druhou stranu se podařilo vyřešit většinu zbývajících dohrávek. Z aktuálního neúplného kola lze vyzvednout sedm dvoustovek, z nichž nejlepší byla tentokrát od Richarda Kopala (Bowlaři) - 214 bodů.
V první lize překvapivě hladce prohráli dosud druzí Lachtani s Bowlaři a stálo je to propad tabulkou o místo zpět. Na konci tabulky svádějí těsný souboj Bumerang a Panteři, bodově nedaleko jsou i Burlaci, ti ovšem se zápasem k dobru.
Tabulku druhé ligy vedou těsně Mimoni, kteří mají ovšem v příštím týdnu plánovaný odpočinek. Dost pravděpodobně se před ně opět dostane A Team, o třetí místo soupeří No Stress a Minimax.
Poměrně jasno je prozatím o obsazení stupňů vítězů ve třetí lize - Mývalové, následovaní MP Bowling, jsou ve vedení, třetí Maruška má už bodový odstup a příští kolo pauzu, ale další týmy jsou "v nedohlednu". Poměrně jasně se vyvíjí situace i na opačném pólu tabulky.

31.1.2019    S posledním lednem bylo dohráno i druhé kolo poháru. Od zítřka je možno začít domlouvat termíny na kolo třetí.
Protože v nedělním ligovém programu nastalo poměrně dost změn, je aktuální pořad zápasů vystaven zde.

30.1.2019    Ani dvacáté kolo se nepodařilo odehrát kompletní, opět nám chybí dva zápasy, došlo i na jednu kontumaci. Z jednotlivců se tentokrát nejvíce zadařilo Jiřímu Korelovi (Žraloci), který si připsal 226 bodů.
V souboji prvního s druhým v první lize Bastardi nevybočili ze slabších výkonů posledních týdnů a opět padli, tentokrát 2:10. Čelo tabulky by se tak ještě více vyrovnalo, nebýt jejich předehrávky s Pantery, kterou naopak zvládli. Ambice dotáhnout se na bednu potvrdili týmovým výkonem kola Žraloci. Poprvé v této sezóně došlo k remíze týmů, Fousáči i Bumerang dosáhli shodně rovných 700 bodů.
Prakticky všechny týmy z čela druhé ligy vyhrály (i když A Team tentokrát jen těsně). Na dosavadním pořadí se tak nic nemění, ale dá se očekávat, že se srovnáním počtu odehraných utkání bude do pořadí na bedně chtít promluvit i Minimax, prozatím čtvrtý. Výsledkově zabral Relax, který se bodově odpoutal od posledního Milbaru.
Ve třetí lize si prohodili pozici MP Bowling s Maruškou, k čemuž přispěla i kontumace týmu Big Bang, vše se ale bude opět měnit po dohrávkách odložených utkání. Šmoulíci slaví zisk dalších dvou bodů, přehoupli se tak do dvouciferných čísel :-) 

23.1.2019    Slabší osmnácté kolo bylo vystřídáno silnějším devatenáctým. O tom svědčí i dosud devět dosažených dvoustovek, z nichž vyčnívá výkon Ivany Brabcové (Tučňáci) - hezkých 250 bodů. Tučňákům to dopomohlo i k sezónnímu týmovému maximu 842 bodů. A jasně to potvrzuje i nejlepší sezónní průměr ze všech odehraných zápasů.
V první lize byly k vidění dva výsledky 12:0 a vždy si tabulkově slabší vyšlápl na lepšího. Odnesli to vedoucí Bastardi a ambiciózní Bowlaři, čelo tabulky ale zůstává stejné, jen vedoucí trojice se mírně oddělila od zbytku startovního pole.
A-Team si ve druhé lize nedokázal poradit s No Stress a protože Mimoni nezaváhali s Baráčníky, dostali se do čela. Minimax jasně porazil Apuk a polepšil si na třetí místo. Poslední Milbar bodoval s Kozlíky a přiblížil se na dostřel dalším týmům z druhé poloviny tabulky.
Vše při starém zůstává na "bedně" třetí ligy, favorité si vesměs splnili svou úlohu.

16.1.2019    V osmnáctém kole se všechny týmy na své zápasy dostavily a podařilo se dohrát i některá odložená utkání předchozích kol, tabulky jsou tak o trochu více odpovídající skutečnosti. Výsledkově ovšem toto kolo bylo v sezóně zatím nejslabší, o tom svědčí pouhé tři dosažené dvoustovky. Nejlepší byl tentokrát Milan Milčík (Burlaci) s 215 body.
Bastardi měli plno práce s Fousáči, ale nakonec vydřeli výhru a nadále s náskokem vedou první ligu. Výhru si připsali i Lachtani a Hadice na dalších dvou místech. Žraloci nečekaně hladce podlehli Burlakům a ti se tak dostali z posledního místa. O něj budou ještě bojovat s Bumerangem při vzájemném souboji, tč. odloženém.
Z týmů druhé ligy, které dosáhly alespoň sta bodů, mají jen Mimoni odehráno o jedno utkání navíc, takže i díky tomu jim současně patří druhá příčka. V čele je suverénní A Team, který by se se svým průměrem neztratil ani v lize první. Apuk na třetím místě dokázal o dva body uskočit Minimaxu. Rafani si vyměnili místa s Relaxem po vzájemném souboji a dostali se tak prozatím z ohrožení.
V pozici jasného favorita nastoupili ve třetí lize Mývalové proti posledním Šmoulíkům a přesvědčivě udrželi čelo tabulky. Vyhrály i týmy na druhém a třetím místě, tj. Maruška a MP Bowling.
Nově byl vystaven rozpis zápasů do 29. kola!

9.1.2019      S novým rokem se opět rozjely ligové soutěže, i když možná zatím trochu kostrbatě - dvě utkání byla odložena. V doposud odehraných zápasech se opět po nějaké době připomněla Lenka Festová (Panteři) coby dosavadní vládkyně soutěže Bowrák. Na své konto si připsala další dvě dvoustovky i dosavadní nához kola - 224 bodů.
Bastardi tentokrát nedosáhli na svůj obvyklý výsledek a podlehli Eře, přesto si drží pohodlný náskok na čele první ligy. Lachtani deklasovali Žraloky a pojistili si druhé místo, třetí jsou Bowlaři.
Ve druhé lize se utkaly týmy z čela tabulky, druzí Mimoni se po výhře přiblížili vedoucímu A Teamu už na dva body. Shodných 106 bodů mají Apuk a Minimax na třetím a čtvrtém místě. Milbaru se stále nedaří přiblížit se na dostřel nesestupovým pozicím.
Protože Mývalům chybí neodehrané zápasy, protlačila se na první místo ve třetí lize Maruška. Po devastaci týmu BSB je jasně třetí Fanda Team, z pátého místa ale ještě může zahrozit MP Bowling, který má nejmenší počet odehraných utkání.

19.12.2018  Poslední předvánoční kolo s pořadovým číslem šestnáct je odehráno. Nedá se říci, že by nějak výrazně zamíchalo s pořadím na vedoucích příčkách - vesměs všechny týmy na prvních pozicích zůstávají.
Nejjasnější pozici mají v Bastardi v první lize, druzí Lachtani tentokrát něco ztratili. Další týmy jsou už docela natěsno, tabulku uzavírají Burlaci.
Více než dvojnásobný bodový zisk oproti poslednímu Milbaru dosáhl v druhé lize A Team a po zásluze vede. Z týmů v popředí se v tomto kole nevedlo Minimaxu, který podlehl Relaxu.
Mývalové ovládají třetí ligu, MP Bowling spadl na čtvrté místo, ale pravděpodobně po srovnání počtu utkání bude chtít promluvit do boje o bednu.
Z jednotlivců o sobě opět po čase dala vědět Lenka Festová (Panteři), jejíchž 222 bodů stačilo na nához kola.
Rozpis zápasů je nově vystaven do 22. kola.

11.12.2018  Po delší době se podařilo odehrát kompletní kolo, tentokrát s pořadovým číslem patnáct. S blížícím se koncem roku se také blížíme k polovině soutěže, favorité se začínají vyjasňovat.
V první lize to jsou nejspíše Bastardi, kterým poslední Burlaci nedokázali vzdorovat. Fousáči si ve své vítězné sérii poradili i s druhými Lachtany a dostali se v tabulce do klidnějších vod. Po remíze s Hadicemi jsou Žraloci nyní třetí před Bowlaři už jen o skóre.
Zajímavě se vyvíjí i tabulka druhé ligy - čtyři týmy, které mají o zápas méně, jsou v prvních pěti místech. Nyní tak vede A Team před Minimaxem a Mimoni.
Ve třetí lize jsou na bedně týmy, které nastřádaly alespoň sto bodů. Aby se to nepletlo, všechny začínají na M - v pořadí Mývalové, Maruška, MP Bowling. Fanda Team i Jokeři ztrácejí minimum, ale opět zde bude hrát roli nestejný počet odehraných utkání.
Nához kola se tentokrát dělí - dokonce ve vzájemném souboji jej dosáhly Ivana Brabcová (Tučňáci) a Monika Kučerová (Dubiňáci) - 217 bodů.

5.12.2018    Čtrnácté kolo přineslo dva odložené zápasy a doposud pět výkonů nad 200 bodů, z nichž nejlepší drží Martina Karlíková (Relax) s 215 body.
V první lize na prvních dvou příčkách nic nového, na třetí místo se těsně protlačili Žraloci. Změna je i na chvostu tabulky - minimálně do dohrávky svého utkání tam sídlí Burlaci.
Nadále trvá přetahovaná o druhé až šesté místo ve druhé lize, bodové rozdíly jsou minimální. Milbar se pokusil v přímém souboji porazit předposlední Relax, ale neúspěšně, jeho ztráta teď činí deset bodů.
MP Bowling si jasným vítězstvím nad Morisovými ženami zajistil první pozici ve třetí lize, ovšem své si k tomu budou chtít říct Mývalové, především po srovnání počtu zápasů. Třetí místo nyní drží Fanda Team. 

29.11.2018  Po posledních výsledcích se zdá, že Bastardům přibývá sebevědomí - nejenže vedou první ligu, ale k nejlepšímu výkonu třináctého kola (219 bodů Petra Čapka) přidali i prozatímní týmové maximum (809 bodů). Druhou příčku drží stále Lachtani. Nedařilo se Bowlařům ani Žralokům, na třetí místo se tedy protáhly Hadice. Fousáči již poněkolikáté za sebou zvítězili a dotáhli se na předposlední Burlaky.
Do výsledků druhé a třetí ligy už opět zasahuje nestejný počet odehraných utkání, nicméně tabulky se mají následovně:
A Team bezpečně vede druhou ligu, dalších pět týmů se mačká v rozmezí čtyř bodů. Zatím poslední Milbar se výhrou přiblížil Relaxu.
O jediný bod, ale bez jednoho zápasu, vedou třetí ligu Mývalové. O zbylé pozice na stupních vítězů se perou především MP Bowling, Maruška a Fanda Team. Šmoulíci si přilepšili dalším bodem, ale to zdaleka nestačí na vylepšení pozice.

20.11.2018  Je za námi dvanácté kolo, pojďme se tedy podívat, co přineslo za výsledky.
První stovku bodů dosáhli Bastardi a nadále drží první místo v nejvyšší lize. Lachtani zůstávají druzí, o třetí příčku bojují Bowlaři se Žraloky. Fousáči se po další výhře přibližují k trojici týmů z konce tabulky.
I přes absenci zůstává v čele druhé ligy A Team, dále pak Minimax, Mimoni a Apuk následují v minimálním rozestupu. 
MP Bowling také vynechal aktuální zápas, takže se drží na špici třetí ligy jen těsně před Mývaly, následují Maruška a Fanda Team, ani většina ostatních týmů nemá nepřekonatelnou ztrátu.
Nejlepší výkon kola drží David Kabát (Kozlíci) s 224 body.

18.11.2018  Kromě tří neodehraných utkání máme za sebou první třetinu soutěží, v této chvíli by se ideálně měly srovnat počty odehraných zápasů týmů druhé a třetí ligy (a u té druhé, která je v docházce vzornější, se tak skutečně stalo). A jak tedy vypadá průběžné pořadí?
V první lize se o prvenství perou Bastardi a Lachtani se shodným bodovým ziskem, třetí Žraloci se po dohrávce zbývajícího zápasu mohou pouze přiblížit. Pokud se Fousáči budou chtít posunout z posledního místa, budou muset zabrat, ztráta je docela citelná.
Druhou ligu vede A Team, následovaný Minimaxem a Mimoni. Další týmy pak následují v poměrně pravidelných bodových rozestupech, tabulku prozatím uzavírá Milbar.
MP Bowling i přes poslední porážku stále vede třetí ligu, na dalších místech jsou Maruška a Fanda Team, ale ze čtvrtého místa hrozí Mývalové, kterým chybí odehrát jedno utkání. Černého Petra mají zřejmě už teď předplaceného Šmoulíci, kterým se prozatím podařilo vytěžit pouhé čtyři body.
Nejlepším výkonem kola asi i sám sebe překvapil Josef Novotný (Fousáči) s 227 body (včetně hendikepu).
Novinky z poháru - byla kompletně dohraná kvalifikace i větší část prvního kola.

7.11.2018    Prvních deset kol je (téměř) za námi (tentokrát se nepodařilo odehrát 2 utkání) a v tabulkách se už začínají rýsovat favorité i týmy bez větších ambicí. Kolo bylo tentokrát výsledkově chudší, na nejlepší nához (zatím) stačilo Petru Čapkovi (Bastardi) pouhých 205 bodů.
Lachtani se stále drží na čele první ligy, i když mocně dotírají Bastardi i Žraloci. Na dalších příčkách je docela těsno, výrazněji zaostávají jen poslední Fousáči.
Ve druhé lize se na čelo podívali Mimoni, ale jen díky lepšímu skóre, daném větším počtem zápasů. Na stejných bodech je A Team, Minimax i další pronásledovatelé mají už trochu odstup. Ani dosud poslední Milbar nemá vyšší příčky úplně v nedohlednu.
Třetí lize vládne MP Bowling, druhá Maruška má přes jedno utkání navíc šestibodovou ztrátu. O třetí místo se v současnosti přetahují Zdepepe a Mývalové. Nejjasnější situace je na chvostu tabulky - Šmoulíci sice dokázali v tomto kole zdvojnásobit dosažené body, ale posun je v nedohlednu.

30.10.2018  Kromě jednoho utkání máme dnes za sebou i deváté kolo. Tentokrát se podařilo devětkrát překonat hranici 200 bodů, nejvíce se o to zasloužila druhá liga. Z ní vzešel i nához kola - Šárka Morávková (A Team) s hendikepem dosáhla 242 bodů a týmu tak pomohla k pěkným 795 bodům. Stále se také nečekaně vyvíjí tabulka bodovací soutěže Bowrák, kde jsou v pohodlném vedení dvě ženy - Lenka Festová i Ivana Brabcová si toto kolo opět polepšily.
Lachtani po porážce od Bastardů spadli na druhé místo první ligy, o skóre je předčili Žraloci. Jeden zápas v první lize chybí, naopak jiný byl předehrán, takže tabulka může doznat drobných změn.
A Team se výborným výkonem v tomto kole dostal do čela druhé ligy, jejich tři nejbližší pronásledovatelé mají odehrán jeden zápas navíc. Relax se čtyřmi získanými body posunul před poslední Milbar.
Třetí ligu vede stále MP Bowling, Zdepepe a Maruška si prohodili druhou a třetí příčku. Šmoulíci ani tentokrát nebodovali a pevně drží poslední místo.

23.10.2018  Dnes máme odehráno kromě sedmého i osmé kolo. A zdá se, že se příznivě projevil návrat vrchního správce drah z cest, protože v tomto kole bylo dosaženo (možná i rekordních) dvanáct výkonů nad 200 bodů. Nejlépe na tom byli hned dva hráči s výkonem 233 bodů - Martin Friedl (Bastardi) a Milan Milčík (Burlaci). Týmově se nejvíc vedlo Bowlařům, kteří si kromě dvanácti bodů do tabulky zapsali pěkných 788 bodů k vylepšení průměru.
V čele první ligy jsou nyní Lachtani a Žraloci, s mírným náskokem na Bastardy a Bowlaře. Závěr tabulky je vyrovnaný, snad kromě Fousáčů, kteří zatím dosáhli na jedinou výhru.
Druhá liga má tabulku trochu zhuštěnější, bodové rozdíly v ní nejsou tak veliké. Vede APUK před Mimoni a A Teamem, ale opět je nutno brát v úvahu nestejný počet odehraných utkání. I poslední Rafani mají několik dalších týmů na dosah.
Třetí lize vévodí domácí MP Bowling, následovaný Maruškou a Zdepepe. I zde se ovšem ještě projeví dohrávky, tabulka se nám srovná až po jedenáctém kole. Neslavně jsou na tom Šmoulíci, kteří posbírali pouhé dva body.
Dosud odehraná utkání poháru byla dopsaná do pavouka, zbývá odehrát ještě dva zápasy předkola.
Upozornění: v sobotu 17.11.2018 od 10:00 se uskuteční tradiční turnaj dvojic, případní zájemci se mohou hlásit u L. Kučery (kontakt na baru).

10.10.2018  Šesté kolo se konečně podařilo odehrát kompletně, přesto ještě několik odložených zápasů zbývá. Dvoustovek tentokrát nebylo tolik, většina jich byla ovšem kvalitnějších. Po čase se opět připomněla Lenka Festová (Panteři), která si dvěma dvoustovkami pojistila vedení v Bowráku a výkonem 243 bodů (vč. hendikepu) jasně drží i nához kola.
První ligu nově ovládají Bastardi, kteří mají ale jen minimální náskok před dalšími týmy, navíc třetí Lachtany čeká jedna dohrávka. Druhá liga má v čele Kozlíky, s minimálním náskokem na Minimax. I tady budou hrát roli počty odehraných utkání.
Třetí ligu vede Zdepepe, ale s vysokou pravděpodobností před ně půjde MP Bowling po vyrovnání počtu zápasů. Šmoulíci se drží na dně tabulky s absolutně nejmenším bodovým ziskem.

3.10.2018    V nouzových podmínkách a v časovém presu na dovolené jsem se pokusil zpracovat výsledky pátého kola, za případné nedostatky se omlouvám.

27.9.2018    Ve čtvrtém kole se zřejmě mnoha hráčům extrémně dařilo, protože výsledkem je (možná rekordních) 14 dvoustovek. Nad všemi vyčnívá výkon Josefa Suka (Minimax) - 246 bodů.
První liga vypadá docela vyrovnaně, aspoň co se čela týče. Pět týmů je namačkaných v šesti bodech, další dva si k nim můžeme přimyslet kvůli opožděné dohrávce vzájemného zápasu.
Kozlíci sice stále drží vedení ve druhé lize, ale nejspíš jen díky většímu počtu odehraných utkání. Dotírá na ně především Minimax a A Team. Na konci tabulky je také těsno, čtyři týmy dosáhly shodně 16 bodů.
Rozdílný počet odehraných zápasů úřaduje i ve třetí lize, na čele jsou tak Zdepepe a Jokeři. Šmoulíci zatím stále čekají na svůj první bod.
Odehrála se další dvě pohárová utkání, z předkola postupují Yellow AaA, Mimoni už jsou v kole druhém.

18.9.2018    Po třetím kole nám přibyly další dva nedohrané zápasy, takže tabulka týmů je tím trochu deformovaná. První ligu nicméně nyní vede Bumerang s 28 body. Ve druhé lize si nejlépe vedou Kozlíci, kteří by vedli i bez předehraného utkání. Zdepepe sice ztratilo první dva body, přesto nadále pevně drží první příčku ve třetí lize.
Po nadějném úvodu počty i kvalita dosažených dvoustovek trochu upadly, doufejme, že to dohrávky ještě vylepší.
V menu přibyla položka "Pohár", pod kterou se skrývá rozlosování a průběžné výsledky Poháru starosty MO Pardubice III.

12.9.2018    Druhé kolo se odehrálo bez dvou odložených zápasů. Tentokrát už dvoustovek nebylo tolik, ale ta nejlepší stála za to - Lenka Festová si připsala 266 (+8) bodů a pokořila tak dlouhodobý ženský rekord herny! Nechci předbíhat, ale asi už máme jasno o nejlepším náhozu této sezóny :-)
Při pohledu do tabulek je vidět, že nejsuverénněji si zatím vede Zdepepe ve třetí lize, které dosud neztratilo ani bod. Na své první body naopak čekají Šmoulíci, i když mají za sebou pouze jeden pokus.

5.9.2018      Připomínka k nové soutěži - poháru: automaticky jsou přihlášeny všechny ligové týmy, pokud by někdo chtěl znásobit svoje šance a sestavit další pohárový tým, bude nutné jej přihlásit do soutěže nejdéle do neděle 9.9.2018 večer. Po posledním ligovém zápase v úterý 11.9. proběhne oficiální losování předkola. Podrobnosti viz Pravidla poháru.

5.9.2018      Tak se nám úspěšně rozjelo první kolo ligových soutěží. Je znát, že prázdniny byly dlouhé a mnoho hráčů dostalo do bowlingu tu správnou chuť - o tom svědčí i devět dosažených dvoustovek. Nejlépe se tento týden vedlo Ivaně Brabcové (Tučňáci), která vybojovala čestné dva body svého týmu výkonem 234 (+8) bodů. Z tohoto kola nás čeká ještě jeden odložený zápas první ligy. Na obvyklých odkazech najdete klasickou skladbu tabulek a statistik.

20.8.2018    Byl zveřejněn zveřejněn rozpis úvodních kol ligových soutěží pro sezónu 2018/2019. První liga bude mít tentokrát dvanáct účastníků, druhá a třetí po jedenácti. Hraje se 3x každý s každým, tj. 33 hracích kol. Podrobnosti najdete v pravidlech.