POHÁR STAROSTY MO PARDUBICE III

 

Pro sezónu 2018-19 je plánován první ročník Poháru starosty MO Pardubice III. Jedná se o soutěž pro všechny týmy bowlingové ligy – bude se hrát „pohárovým“ způsobem (známým např. z fotbalu) na 1 utkání, vítězný tým postupuje do dalšího kola.

Hraje se stejným způsobem jako bowlingová liga, tj. 2 hry na obou drahách, bodování zůstává také stejné. V případě remízy 6:6 následuje rozhoz: každý tým má 3 pokusy o strike (nedohazuje se), vyhrává tým s větším počtem striků. V případě shody po jednom hodu do rozhodnutí. Rozhoz se hraje na jedné vylosované dráze, druhá se vypíná.

V případě většího počtu týmů než 32 se bude hrát předkolo (kvůli nasazení do pavouka). Losování dvojic do  poháru proběhne v září 2018 po 2. kole ligových soutěží, tj. jakmile bude znám počet přihlášených týmů. 

Po rozlosování obdrží kapitáni týmů kontakt na soupeře a domluví si termín zápasu. Nelze využít termíny v pátek 18:00 – 24:00 a v sobotu 16:00 – 24:00. Pokud se zápas neodehraje v daném termínu, rozhodne se dle okolností o postupujícím.

Ceník: platí se cena dráhy jako v ligových utkáních. Vstupní poplatek do soutěže je 20 Kč/osobu.

Předkolo je nutno odehrát do konce října 2018, konec prvního kola se předpokládá do 31.12.2018. Celkový počet kol a jejich termíny se určí později podle počtu zúčastněných týmů. Finále poháru se odehraje hodinu před oficiálním začátkem slavnostního večírku v květnu 2019.

Ceny pro vítěze: vítězný tým získá permanentku v hodnotě 2000 Kč a putovní Pohár starosty MO Pardubice III.

Soutěž organizuje Petr Vávra pod záštitou starosty MO Pardubice III a Ladislava Šembery. Kontakt pro více informací: 774 301 551