NOVINKY

 

4.5.2020      Další novinky z bowlingu: organizátor soutěže se rozhodl udělit ceny prvním třem týmům každé ligy po 22. kole, tj. po odehrání 2 kompletních sérií zápasů. V první lize jsou to Žraloci, A Team a Bastardi, ve druhé No Stress, Burlaci a MP Bowling a ve třetí Beee Team, Fanda Team a Morisovy ženy. S kapitány týmů se spojí a domluví předání cen.
Další pozitivní zprávou je, že koule uskladněné ve skříňkách nebo ve strojovně mohou zůstat (alespoň prozatím) na místě. 

9.4.2020      Zpráva od Ládi Šembery:

Milí spoluhráči a spoluhráčky! 
Z důvodu neprodloužení nájemní smlouvy musím ukončit provoz bowlingu. Nový majitel přenechal tyto prostory Marušce a Milanovi, kteří nabídli vyšší nájemné. Pozitivní je, že chtějí v lize pokračovat. S organizačními dotazy pro nový ročník se už prosím obracejte na ně. Já se přesunu z pozice provozovatele a organizátora bowlingové ligy do pozice hráče. 
Společně jsme tu začínali ligu hrát v roce 2000 s asi 30 hráči. Postupně se zvětšoval počet hráč
ů a lig až na 4 ligy a 155 hráčů v ročníku 2016-17. Někteří hrají bez přestávky dodnes (Ivana Brabcová, Radek Štefl, Tomáš Holeček, Dušan Růžička, Ladislav Šembera), měl bych jim dát medaili za výdrž. Od roku 2000 nám svědomitě zpracovával výsledky Dušan Růžička a s organizací mi pomáhala Jiřina Rauchová - oběma velké poděkování. Děkuji také Petrovi Vávrovi za organizaci Poháru starosty. 
Škoda, že jsme letos nemohli ligu dohrát. Především v první a ve třetí lize se zdálo, že nás čeká ještě dramatický závěr. Ale koronavirus se neptá. Chci ještě jednou všem poděkovat za účast v lize a s přáním AŤ TO PADÁ se loučím. Uvidíme se v příštím ročníku! 
Láďa 
P.S. Prosím hráče, kteří mají na na bowlingu uloženy vlastní boty a koule, aby si je po obnovení provozu restaurace vzali a ti, kteří mají skříňku, mi klíček nechali u baru. Díky. Také budu rozprodávat koule a boty: staré koule: 200,- nové koule: 900,- staré boty: zdarma zánovní boty: 300,- nové boty: 700,- taška na kouli: 250,- Váhy nových koulí a čísla bot ještě napíšu.

Malá poznámka na závěr - i vzhledem ke zrušení závěrečného večírku Láďa věnoval jménem ligových týmů 3300 Kč na výrobu roušek.

25.3.2020    S politováním vám oznamuji,že z důvodu pokračování pandemie koronaviru je ukončen letošní ročník bowlingové ligy bez určení vítězů, včetně závěrečného večírku. O formátu příštího ročníku budete informováni v nejbližší době.

15.3.2020    Ze známých důvodů je bowlingová liga pozastavena do doby znovuotevření restaurací!

15.3.2020    Nejdříve omluva za takto pozdní zveřejnění výsledků - byl jsem na dovolené a nikdo to za mě nechce dělat :-)
Pětadvacáté kolo bylo tentokrát velmi bohaté na dvoustovky, celkem jich bylo dosaženo 17 a takové číslo už dlouho nepamatuji. Nejlepší byl tentokrát Michal Pětioký (Bumerang), který svými 247 body přispěl i k další týmové osmistovce.
První liga zažila několik zajímavých utkání, jejichž výsledkem je to, že Žraloci vedou už jen o skóre před A Teamem, pouze o bod zpět jsou třetí Bastardi. Vypadá to, že souboj o první místo bude ještě pěkně zamotaný...
Ve druhé lize už dlouho hovoříme jen o souboji o třetí pozici, protože první dva stupínky jsou dlouhodobě obsazené. Polepšili si  Mývalové, kteří mají už sedmibodový náskok před Pantery, vzadu pak číhají Apuk, MP Bowling a Rafani.
Beee Team doplatil na nucenou přestávku ztrátou prvního místa ve třetí lize a pádem až na místo šesté. Na čelo se nyní posunula Maruška, následovaná Fanda Teamem a Milbarem. Nevelkou ztrátu mají samozřejmě ještě Morisovy ženy a Jokeři.

3.3.2020      I dvacáté čtvrté kolo se nám ve svých výsledcích pěkně "žlutí" dvoustovkami, o tu dosud nejlepší se zasloužil Petr Žváček (Bastardi) s 234 body. A protože to podpořil i druhou pěknou hrou, rázem se dostal na první místo v bodovací soutěži, kde vystřídal Lenku Festovou.
Také díky tomu se nově Bastardi ujali vedení v první lize - Žraloci totiž nestačili na odpočinutý A Team. Poslední zůstávají (i když těsně) i přes poslední výhru nad Lachtany Dubiňáci.
No Stress měl tentokrát co dělat, aby přetlačil Relax, druzí Burlaci si svoje utkání zahrají s odkladem. Na třetí příčku se dostali Mývalové, kteří vyhráli nad Pantery a tím je i přeskočili v tabulce.
Morisovy ženy měly tentokrát pauzu, takže první pozice jim dlouho nevydržela. Tam se opět posunul Beee Team, následovaný Maruškou, třetí je těsně Milbar. Stále platí, že prakticky až do osmého místa je situace otevřená, uspět na konci může kdokoliv.

25.2.2020    Ve dvacátém třetím kole se hráčům docela dařilo, hned třináctkrát byla pokořena hranice 200 bodů, a to je ještě jeden zápas před námi. Prozatím nejlepší byl Jan Pospíšil (Minimax) s 221 body. Podařilo se dohrát i některé odložené zápasy, takže se pár předchozích kol zkompletovalo. A jaký vliv to vše mělo na tabulky?
Žraloci utrpěli těžkou prohru od Bastardů, ti se tak nejenom přiblížili na tříbodový rozdíl, ale poskočili zároveň na druhé místo. Třetí je A Team, který nyní pauzíroval. Fousáči porazili Hadice a začínají se na ně dotahovat i bodově.
No Stress vyhrál tentokrát menším rozdílem, než na který jsou zvyklí, ale na jejich vedení ve druhé lize se nic nemohlo změnit. Druzí Burlaci odpočívali, následuje trojice bojující o třetí místo, nyní v čele s Pantery. Rafani porazili Apuk a také tuto dvojici dělí minimální odstup.
Ve třetí lize musel dosud vedoucí Beee Team čelit Morisovým ženám a nakonec odešel poražen, což znamená výměnu jejich pozic v tabulce. Na třetí místo poskočili Jokeři o skóre před Milbarem, Fanda Team a Maruška mají na stupně vítězů taky velmi blízko.
Info k závěrečnému večírku s vyhlašováním vítězů - od pondělí 2.3. je možné si zadávat rezervace na večírek u baru. Týmy na 1.-3. místě je nebudou potřebovat.

18.2.2020    Dvaadvacátým kolem jsme uzavřeli první dva cykly vzájemných zápasů. Je ovšem pravda, že vše má odehráno jen první liga, jinak zbývá několik odložených zápasů. Toto kolo se neslo ve znamení dámského souboje o nához kola - o dva body byla nakonec lepší Lenka Festová (Panteři) s výkonem 234 bodů.
První liga byla pohromou pro tabulkové favority - prohráli A Team, Hadice i Bastardi, Žraloci měli tentokrát plánovanou pauzu. Jedinou změnou je tak třetí místo Bastardů o skóre před Hadicemi. Po delší době jsme měli týmový výkon přes 800 bodů, o který se postaral Minimax.
Ve druhé lize si cenný skalp Burlaků připsali Mývalové, kteří se tak (při odpočinku MP Bowlingu) dotáhli těsně za třetí příčku, blízko jsou ovšem i Panteři a Apuk. No Stress jako tradičně neznal se soupeřem slitování a opět navýšil svůj náskok na čele.
Udržet vedení ve třetí lize už dva týdny po sobě se daří Beee Teamu, následující tři družstva mají minimální odstup. Na třetí místo poskočil Milbar, který oslavil návrat kapitánky dvanáctibodovou výhrou a druhým nejlepším týmovým výkonem kola. S mírnou ztrátou následují další tři týmy, takže na čele nemá nikdo nic jisté - na opačném pólu se už asi o jistotě mluvit dá.

11.2.2020    Druhá třetina soutěží se blíží ke svému závěru, z dvacátého prvního kola ovšem zůstaly tři zápasy neodehrané. I tak bylo dosud dosaženo sedmi dvoustovek, nejlepší byl (prozatím) Vojta Tóth (Hadice) s 214 body.
Žraloci se zdají být ve formě, opět navýšili svůj náskok na čele první ligy. Na dalších příčkách už je to těsnější a s každým dalším kolem může dojít ke změně pořadí.
Opět pomíjím čelo druhé ligy, v boji o čtvrté místo jsou nyní nejúspěšnější Mývalové, těsně následovaní Apukem, Rafany a Pantery. mimoni dokázali porazit své nejbližší soupeře, Kozlíky, přesto zůstávají jasně na chvostu.
Hlavně kvůli odložení zápasu Morisových žen (ale samozřejmě taky jasné výhře nad Maruškou) se do čela třetí ligy posunul Beee Team, ani týmy ze čtvrtého až šestého místa neztrácejí mnoho. Černého Petra zatím stále pevně svírají Šmoulíci.
Vzhledem k nepřítomnosti Ládi Šembery coby organizátora soutěže i Jiřky prosím hlaste neodkladné věci Petru Vávrovi (774 301 551). Také připomínám, že do konce března je třeba odehrát druhé kolo poháru!

4.2.2020      Ve dvacátém kole se podařilo odehrát vše naplánované. Vznikla z toho deset dvoustovek, nejlepší výkon kola ale zůstal "domácímu" Ladislavu Šemberovi (Hadice) za 224 bodů.
První ligu nadále ovládají Žraloci, kteří si tentokrát poradili s Minimaxem. A Teamu se dostalo jedné z mála porážek, přesto se drží druhý, na třetí místo se vrátily Hadice, když ve vzájemném souboji přetlačily nyní čtvrté Bastardy.
U druhé ligy má cenu jen věnovat se čtvrté a dalším příčkám, nahoře je stále vše při starém. Na čtvrté místo se dostal rozjetý Apuk, nedařilo se naopak nyní pátým Rafanům. Na dostřel jsou i šestí Mývalové.
Další výsledkové tornádo zamíchalo pořadím třetí ligy a na čelo se nyní vyhouply Morisovy ženy, těsně následované Fanda Teamem, Maruškou a dalšími.
Jo a rozpis zápasů už je sepsán až do konce soutěže!

29.1.2019    Devatenácté kolo se opět potýkalo s přesuny zápasových termínů, chybí nám odehrát ještě 2 utkání. Z dosavadních sedmi dvoustovek zatím vychází nejlépe David Morávek (A Team) s 221 body.
Při pohledu do tabulek zjistíme, že v první lize se na třetí místo již protlačili Bastardi po přesvědčivém vítězství nad Fousáči. Hadice v docela těsném utkání podlehly A Teamu a jsou nyní čtvrté. Na čele se stále drží Žraloci.
Ani jsem nečekal, že má otázka na No Stress z minulého týdne bude takto expresně zodpovězena - prvním hrdinou v sezóně, který je porazil, se stal Apuk. Rozhodně to ale nemůže nic změnit na čele druhé ligy, tam je situace stálá a neměnná.
Jo, to ve třetí lize, tam se nám to krásně mele... První dva týmy aktuálně utrpěly porážku, takže Maruška poskočila na druhé místo a Beee Team je těsně čtvrtý. Malé bodové rozdíly jsou i mezi týmy, bojujícími o 5. až 8. místo. Nu, do konce soutěže je ještě daleko a všechno je otevřené...
Pro ty, kteří to dosud nezaznamenali - rozpis zápasů je vystaven do konce února.

22.1.2020    Jak předchozí kolo skončilo, pokračuje i to další, s pořadovým číslem 18. Tím myslím především ve formě hrající Žraloky, kteří se tentokrát polepšili už na pěkných 799 bodů. Výhra 10:2 nad Hadicemi jim také zajistila současné vedení v první lize. Nestačilo to jen na nához kola jednotlivců, ze dvou (!) dosažených dvoustovek byla lepší ta od Karla Křikaly (Bumerang) - rovných 230 bodů.
V první lize se tedy po delší době A Team přestěhoval na druhou pozici, třetí zůstávají Hadice, ovšem ze čtvrtého místa už hrozí Bastardi, kterým chybí jedna dohrávka. Těsno je na konci, kde jsou tři týmy namačkány v rozmezí jednoho bodu.
Otázka "Kdo porazí No Stress?" zatím stále nemá odpověď, takže pořadí na čele ligy zůstává neměnné. Na třetí místo se dostal MP Bowling po jasné výhře nad RVHP. Nedaří se Mimoňům, kteří se stávají jasnými kandidáty sestupu.
Fanda Team, Morisovy ženy a Maruška si shodně připsali po deseti bodech a opanovali první tři příčky ve třetí lize. Těsně čtvrtý je Beee Team, další následovníci mají malou ztrátu. Na spodku tabulky je zatím situace neměnná.

14.1.2020    Ani se to nezdá, ale ligové soutěže nenápadně postoupily do druhé poloviny, odehráno máme již sedmnácté kolo. V něm se vytáhli především Žraloci s týmovým výkonem 776 bodů, ze kterého vzešel i nához kola v podání Jiřího Korela - 223 bodů. Jinak bylo kolo na dvoustovky dost skoupé.
Zdá se, že se pořadí týmů v jednotlivých tabulkách trochu ustaluje, protože vesměs nedochází k velkým přesunům. Vedoucí týmy jednotlivých lig si drží svůj náskok, napínavější je situace jen ve třetí lize, kde Fanda Teamu k vedení dopomáhá i jeden odehraný zápas navíc. Z tohoto hlediska by mohly do pořadí na čele promluvit Morisovy ženy, jimž naopak jedno utkání chybí.

9.1.2020      Po Novém roce jsme se opět pustili do soutěžení, proběhlo už šestnácté kolo ligy. Už skoro tradičně máme další odložený zápas, tentokrát ve druhé lize. Mezi šesti dosaženými dvoustovkami byla nejlepší jediná třetiligová - zasloužil se o ni Viktor Coufal (Fanda Team) s 222 body.
Jediná změna v tabulce první ligy se asi týká Tučňáků, kteří si vítězstvím nad Fousáči polepšili na sedmé místo, jinak byly výsledky víceméně podle papírových předpokladů.
Podobná situace byla i ve druhé lize, tam se pravděpodobnostem vzepřeli asi jen Kozlíci, kteří si vyšlápli na Mývaly, zatím ovšem bez posunu tabulkou vzhůru.
To ve třetí lize došlo k zajímavým pohybům - Baráčníci spadli z čela až pod stupně vítězů, na jejich místo se posunul Fanda Team, následovaný Maruškou a Beee Teamem. Do okruhu týmů bojujících o vítězství musíme zařadit i Jokery a Morisovy ženy, mají jen minimální ztrátu.

17.12.2019  Poslední předvánoční kolo mělo pořadové číslo patnáct. Podařilo se odehrát celé, dokonce i s jednou dohrávkou, přesto ještě zůstává dost restů. Je znát, že už jsme téměř v polovině soutěže, výkony jednotlivců mají vzestupnou úroveň. Jako zajímavost můžu uvést, že celkový průměrný výkon za celé první kolo byl 151 bodů, nyní již tři poslední kola držíme průměr na 161 bodech. Osmkrát bylo dosaženo dvoustovkových výkonů, nejlépe si vedl Alois Drápalík (No Stress) s 227 body.
V první lize z vedoucí trojice vypadli podle očekávání Bastardi, kteří měli plánovaný odpočinek. Era nečekaně zaváhala s Tučňáky a boj o čelo se jí trochu vzdálil. Fousáči po vzájemném souboji odskočili Minimaxu a na Eru se dotahují.
Výsledkově nejlepší zápas se urodil ve druhé lize, kde se potkaly první a třetí tým tabulky. No Stress si i díky dvěma dvoustovkám poradil s Burlaky a navýšil svůj už tak dostatečný náskok na čele. Tomu dopomohli i druzí Rafani svou prohrou s RVHP.
Opravdu zajímavě začíná vypadat tabulka třetí ligy. Za jasným lídrem - Baráčníky - je hned pět týmů, které navzájem dělí maximálně bod, další dvě družstva jsou o tři body zpět. Pravda, ještě nám to zamíchá nestejný počet odehraných utkání, ale i tak to bude ještě napínavé. Poslední tři týmy mají poměrně jasné rozestupy a nezdá se, že by se jejich pozice měly nějak zásadně měnit.
Už bylo odehráno i několik zápasů prvního kola poháru, nezapomeňte, že je potřeba dohrát do konce ledna!

10.12.2019  Ve čtrnáctém kole z jednotlivců zazářil především Martin Dostál (Burlaci), který mezi svými dvěma dvoustovkami měl i nejvyšší nához kola - 224 bodů. Tím si také zajistil vedení v obou sledovaných soutěžích jednotlivců.  Za zmínku ovšem stojí i další dva výkony přes 200 bodů, tentokrát v podání Šárky Morávkové (A Team).
V první lize bylo na čele rušno - utkali se Bastardi a A Team. Výsledkem je těsný návrat A Teamu do čela, Bastardům osm bodů pomohlo k druhému místu. Pozadu nechtějí zůstat ani Žraloci, kteří si dvanáctibodovým ziskem zajistili třetí pozici.
V druhé lize zůstává vše při starém, první čtyři týmy vesměs vyhrávaly, takže k žádným změnám na obsazení stupňů vítězů nedochází, jen Mývalové přeskočili na čtvrtém místě APUK.
Baráčníci si mohli dovolit i prohrát s Milbarem, přesto zůstávají na čele třetí ligy. Maruška i Jokeři získali po deseti bodech a drží své pozice, ovšem teď již mají nejvyšší stupínek na dohled. Zdaleka nic ale není rozhodnuto, další tři týmy mají jen minimální ztrátu.
Už nyní můžete nahlížet do rozpisu lednových zápasů!

3.12.2019    Ve třináctém kole se i přes dva neodehrané zápasy ve třetí lize podařilo zahrát devětkrát přes 200 bodů, nejlépe se vedlo Milanu Milčíkovi (Burlaci) s konečným výkonem 240.
A Team utrpěl teprve svou druhou porážku v zápase se Žraloky a ta ho stála vedení v první lize. Minimálně do příštího týdne se tam dostaly Hadice, Bastardi jsou nyní třetí. Dubiňáci lehce přejeli Lachtany a jejich situace už přestává vypadat tak černě.
První čtyři týmy druhé ligy svorně zvítězily, na čele tabulky se tak nic podstatného neděje. Poslední Mimoni si moc nepomohli svou kontumační prohrou. Málokdy vídaná týmová remíza se povedla v utkání Panterů s Mývaly.
Do čela třetí ligy se opět po čase posunuli Baráčníci, kteří si poradili s Idervalem, zatímco Beee Team na svůj zápas ještě čeká. Zdepepe i přes prohru zůstává třetí, čemuž napomohlo odložení zápasu Maruška - Šmoulíci.

28.11.2019  Tak bylo odehráno dvanácté kolo ligových soutěží. Už téměř tradičně se ho nezúčastnili Dubiňáci, takže tabulku první ligy si musíme trochu domýšlet. Na nejlepší výkon kola tentokrát stačilo 213 bodů na počítadle, čehož shodně dosáhli dva hráči, nicméně Jiří Koblížek (Fousáči) si polepšil ještě o pět bodů seniorského hendikepu a bere prémii do soutěže Bowrák.
Hadice měly možnost procpat se do čela první ligy při absenci A Teamu, ale nevyužily ji, naopak se před ně dostali Bastardi, kteří si poradili s dotírajícími Žraloky.
I nadále se čeká, kdo v této sezóně dokáže porazit No Stress, kteří vládnou druhé lize. Rafani si dvanácti body pomohli k druhému místu, když využili pauzy nyní třetích Burlaků. Další zájemci o stupně vítězů mají už trochu ztrátu, stejně jako Mimoni na konci tabulky.
Třetí liga je i nadále napínavá - prvních sedm týmů dělí jen jedenáct bodů. Beee Team i Zdepepe shodně remizovali a jsou na prvních dvou místech, bednu i přes odpočinek v tomto kole udrželi Baráčníci. Mocně na ně ale dotírá Maruška, která si bezpečně poradila s Dřítečí.
Byla také dohrána kvalifikace poháru - rozlosování prvního kola, které by se mělo odehrát do konce ledna 2020, je k dispozici v menu.

19.11.2019  S jedenáctým kolem se uzavřela první třetina soutěže a tabulky by nyní měly pravdivě zobrazovat, jak si jednotlivé týmy stojí. Bohužel s výjimkou první ligy, kde v tom odložené zápasy Dubiňáků dělají trochu zmatek, ale to nic nemění na pořadí v čele. Co se jednotlivců týče, největší výsledková bomba vybuchla hned v neděli - hodně dlouho (pokud vůbec někdy) nepamatujeme bitvu s konečným výsledkem 248 : 246. Lepším byl Jan Pospíšil (Minimax), který si zaslouženě ukořistil nához kola, poraženým tentokrát Petr Žváček (Bastardi), který si upevnil vedení v soutěži Bowrák i v průměrných výkonech. Přehodit 200 bodů se podařilo celkově dvanáctkrát, takže po dvou podprůměrných týdnech konečně zlepšení :-)
Zatímco ve druhé i třetí lize vedou týmy s nejvyšším průměrným výkonem, v té první se této statistice zatím úspěšně brání A Team a je stále na čele, následován Hadicemi a Bastardy, Žraloci už jsou na bramborách. O prvním místu ve druhé lize netřeba mluvit, to se ještě dlouho měnit nebude. Druzí Burlaci mají mírný náskok, zato o třetí místo je boj hlavně mezi Rafany, MP Bowling a RVHP.
Třetí liga je nejvyrovnanější, první a poslední tým dělí 40 bodů. Jasno zdaleka není ani na čele, ani na spodních příčkách tabulky, rozestupy jsou minimální. Nicméně zatím je vepředu pořadí Beee Team, Baráčníci a Zdepepe.

14.11.2019  Desáté kolo bylo co do výsledků jednotlivců zatím asi nejkritičtější, ze dvou dosažených dvoustovek je lepší ta od Jiřího Brabce (Tučňáci) - 210 bodů. Dubiňáci opět neodehráli svůj zápas a i díky tomu jsou na posledním místě tabulky.
Na čele první ligy vše při starém, jen A Team trochu navýšil svůj náskok, Žraloci po prohře s Tučňáky už mají v zádech další pronásledovatele. A to je čeká ještě pauza v příštím kole, které by mělo celkově srovnat počet odehraných utkání a tím i narovnat tabulky.
Nejen podle průměrných výkonů jsou favority druhé ligy No Stress a Burlaci, také obsazují první dvě příčky. O třetí pozici by mohl MP Bowling lehce přijít příští týden, kdy bodovat nebude, Rafani mají minimální ztrátu.
Hodně těsná je situace na čele třetí ligy - Baráčníci, Zdepepe i Beee Team využili pauzy Fanda Teamu a posunuli se před něj, první čtyři týmy jsou ale v rozmezí pouhých pěti bodů. K nim se ještě desetibodovým vítězstvím pokusily přiblížit Morisovy ženy.

5.11.2019    Po týdnu již zde máme výsledky dalšího, tentokrát devátého kola. Ani tentokrát se nepovedlo odehrát kompletně, jeden zápas první ligy byl odložen.
Protože Žraloci zaváhali v souboji s Minimaxem, posunul se opět do čela A Team, který si přesvědčivě poradil s Lachtany. I na třetím místě je změna, v přímém souboji s Hadicemi si jej vybojovali Bastardi. Napínavá situace je i na spodku tabulky první ligy, tři týmy jsou naskládány v rozmezí jediného bodu.
No Stress dále navyšuje svůj náskok na čele druhé ligy, tentokrát jim k tomu posloužili Kozlíci. Snaží se i Rafani, deset bodů jim stačilo k posunu na druhé místo. Třetí místo drží MP Bowling, ovšem dvě utkání k dobru čtvrtých Burlaků dávají tušit brzkou změnu (tedy pokud jejich výkon v posledním kole budeme brát jako výjimku).
Těžký direkt v podobě výsledku 0:12 utržil lídr třetí ligy Fanda Team v zápase s Jokery. Postavení v tabulce si přesto zatím udržel, ovšem stále má zápas navíc oproti většině ostatních týmů. Baráčníci si to v přímém souboji o druhé místo rozdali se Zdepepe a deset bodů jim stačilo k tomu aby se (o skóre) v tabulce prohodili.
Jednotlivcům se výsledkově tolik nedařilo, dlouho nepamatuji, že by bylo stejně výkonů nad 200 bodů jako těch pod 100. Výkon kola zatím vyhlašovat nebudu, jednak nás čeká jedna dohrávka, druhak se nerad vytahuji :-)

31.10.2019  Z osmého kola se nepovedlo v termínu odehrát jedno utkání, ale alespoň proběhla dohrávka z kola šestého. V té se výjimečně dařilo Martinu Dostálovi, který dvěma výkony přes 220 bodů rázně poskočil na čelo tabulky průměrů a uzmul pro sebe i nejlepší výkon kola. V aktuálním kole je zatím nejlepší Jiří Dvořák (Žraloci) s 218 body.
A Team se po chvilce na výsluní střetl s třetími Hadicemi a poprvé letos narazil - to ho stálo i vedení v první lize. Tam se posunuli opět Žraloci, které ovšem ještě čeká pauza. I Bastardi a Era brali po deseti bodech, takže první půlka tabulky první ligy vypadá přibližně stejně.
Ve druhé lize se do popředí derou Burlaci - jinak tým se suverénně nejlepším průměrem. Ne že by už ohrožovali postavení No Stress v čele, ale po dohrávce jejich odloženého utkání s RVHP se mohou dost přiblížit. Třetí místo v tabulce patří MP Bowlingu jen díky většímu počtu odehraných zápasů, jinak by na bronzové příčce seděli Rafani, kteří je také v přímém souboji nyní porazili.
V čele třetí ligy se drží Fanda Team, ovšem je možné, že po tom, co si odbudou pauzu, je přeskočí v tabulce druhé Zdepepe. O třetí místo se aktuálně perou Baráčníci, Beee Team, Milbar a Maruška, dělí je pouhé dva body. Šmoulíci stále čekají na první týmové vítězství a začínají mít na konci tabulky bodový odstup.

22.10.2019  Z dosažených výkonů sedmého kola nejvíce vyčnívá utkání Bastardi - Era, které se postaralo o plnou polovinu všech dosažených dvoustovek kola. Z tohoto zápasu také vzešel nejlepší výkon - 226 bodů Petra Žváčka (Bastardi). Ten se tak zároveň dostal na špičku bodovací soutěže Bowrák.
Do čela první ligy se probojoval A Team, těsně následovaný Žraloky. S odstupem za nimi jsou Hadice a Bastardi, další týmy už mají větší ztrátu.
No Stress dál potvrzují formu, poradili si i s Mimoni a jejich náskok už je dvacetibodový. V popředí vyrovnaného středu tabulky jsou MP Bowling a RVHP, mírně zaostávají Panteři
Tabulka třetí ligy je dost natěsnaná, Fanda Team v čele má sice náskok, ale i zápas navíc oproti svým nejbližším konkurentům. Týmy z čela shodně vyhrály, propadl se jen Milbar.
Upozornění: již nyní je možno domlouvat a odehrát zápasy kvalifikace poháru!

15.10.2019  Už při prvním nahlédnutí do výsledků šestého kola je patrné, že tentokrát se výsledkově tolik nedařilo (a to všeobecně). Pouze dva týmy překonaly sedmisetbodovou hranici, z jednotlivců se podařilo jen pětkrát přehodit dvoustovku. Nejlepší výkon kola tentokrát vzešel ze třetí ligy, zasloužil se o něj Mirek Hamrník (Baráčníci) s 224 body.
V první lize nejsou na čele převratné změny, za dvojici Žraloci - A Team se na třetí místo dostaly Hadice. Pomyslné stupně vítězů zůstaly naprosto stejné ve druhé lize, No Stress si i po pauze udržel pohodlný náskok. Ve třetí lize se pořadí trochu promíchalo, pauzírující Maruška spadla z prvního až na páté místo, do vedení se dostal Fanda Team, následovaný Milbarem a Baráčníky. Vítězství slavili oba nováčci v soutěži, Dříteč a Iderval.

10.10.2019  V menu je nyní aktivní odkaz na informace o Poháru starosty - nebo možno nahlédnout i zde.

8.10.2019    Páté kolo se podařilo odehrát kompletně, včetně poslední zbývající dohrávky. Zase je tak trochu jasněji o ambicích jednotlivých týmů.
V první lize jsou ve vedení Žraloci, ale nejspíš jen díky zápasu navíc, dotírají na ně totiž prvoligoví nováčci z A Teamu. Třetí jsou Bastardi, kteří deklasovali Bumerang nejlepším týmovým výsledkem dosavadní sezóny - 830 bodů. Zajímavostí je, že pět týmů, které si již odbyly pauzu, nalezneme v tabulce do sedmého místa.
Druhá liga má stále jasné vládce. No Stress by si mohl dát i dvě pauzy za sebou a přesto by nejspíš udržel vedení. Poměrně se daří i RVHP, kteří jsou nyní druzí s utkáním k dobru, třetí místo drží Mývalové. Ztráta Panterů na konci tabulky už je trochu znatelná.
I ve třetí lize se nám na čele míchají týmy s různým počtem odehraných zápasů. Ve vedení je Maruška jen těsně před Baráčníky, Fanda Team a Milbar mají shodně čtyřbodovou ztrátu. Po první výhře v soutěži se Dříteč posunula na předposlední místo před Šmoulíky.
Výkonem kola je 226 bodů Petra Žváčka (Bastardi).

2.10.2019    Celkem desetkrát se hráči ve čtvrtém kole dostali přes 200 bodů, přesto o nejlepším výkonu se rozhodlo už na začátku září při předehrávce zápasu Dubiňáci - Žraloci. Žralok Jiří Korel tehdy dosáhl 233 bodů a o tomto víkendu již nebyl překonán.
Žraloci se také drží na čele první ligy, těsně za nimi Era a Lachtani. Vzhledem k systému soutěže s "pauzírujícími" týmy asi budu muset uvádět i pořadí týmů, kterým chybí jeden zápas - v tom případě by totiž na tom byl nejlépe nováček A Team, následovaný Hadicemi a Bastardy.
Ve druhé lize je situace trochu odlišná - No Stress se zatím s nikým nemaže a má na čele náskok, který mu bude stačit i při srovnání počtu zápasů. Daří se také RVHP, ti se i přes pauzu drží na druhém místě. Dál v tabulce jsou už odstupy malé, možná s malou výjimkou Panterů, kterým začátek sezóny úplně nevyšel.
Velmi vyrovnaná je třetí liga - tři týmy na čele mají shodně 30 bodů. I zde je ovšem třeba rozlišovat - Zdepepe na to potřebovalo 4 utkání, Milbar jen 3. Speciální případ je Maruška - tam si vybrali pauzu už teď, ačkoli nebyla plánovaná a zasloužili se o první kontumaci v ročníku. Na čtvrtém a pátém místě jsou Jokeři a Fanda Team, následují třízápasoví Beee Team a Morisovy ženy.

24.9.2019    Ve třetím kole se dosažené výsledky vrátily k "normálu", to znamená jen 7 dvoustovek. Nejlepším výkonem je tentokrát 233 bodů Šárky Morávkové (A Team).
První ligu vedou Žraloci, je to ovšem značně ovlivněno jejich předehrávkou. Ve druhé lize si zatím počíná suverénně No Stress, který už má osmibodový náskok. Napjatější je situace ve třetí lize, tam svorně 30 bodů dosáhli Milbar a Maruška.

23.9.2019    Zpráva od organizátora pohárové soutěže Petra Vávry:
Ahoj všem, tak se nám rozjela liga a s ní se blíží zahájení poháru. Tak jen zopakuji: každý, kdo zaplatil ligové startovné, je automaticky přihlášen do poháru. Kdo má v týmu více jak 2 hráče, tak je možné postavit nový tým. Tzn., jste li 3, tak ten třetí se domluví s někým dalším z jiného týmu nebo klidně i s někým cizím, a nahlásí si nový tým. Předpokládám, že je všem jasné, že se to týká pouze poháru. Týmy které mají 4 hráče se mohou rozdělit na tým A a B, ale před rozlosováním chci znát kdo, s kým a za koho. Během 4. a 5. ligového kola nahlaste prosím u rozhodčího, jak si to obsadíte, jestli dáte jen ten Váš tým, nebo se rozdělíte a jména kdo s kým. Losování proběhne 13.10. ve 20 hod po ukončení ligy. Prvních 8 mužstev z loňské soutěže je nasazeno, ostatní budou vložení do kvalifikace dle počtu týmů. Nezapomeňte,že loňský vítěz bral 4 tisíce a druhý 2 tisíce. Tak se o to poperte a všem Ať to padá!

19.9.2019    Už ve druhém kole se roztrhl pytel s dobrými výsledky. Patnáct dosažených dvoustovek napříč všemi ligami nepamatujeme a aby byl nejlepší výkon kola 264 bodů, to také nebývá tak častý úkaz - tentokrát se o to zasloužil Jiří Brabec (Tučňáci).
Zatím asi nemá význam komentovat, které týmy se usadily na předních příčkách. Na to je odehráno málo kol a situaci zkreslují i "pauzírující" týmy. Snad jen ještě zmíním první týmovou osmistovku, o kterou se postarali Burlaci, t.č. ve druhé lize.

11.9.2019    Tak první kolo je úspěšně za námi a na světě je taky první várka výsledkových tabulek. Již tradičně se tabulky musely upravovat tak, aby odpovídaly aktuálnímu uspořádání, takže je možné, že někde objevíte chybičku. Prosím o shovívavost a budu rád za upozornění.
Ve výsledcích první ligy je na první pohled trochu zmatečno, které je ovšem způsobeno předehrávkou ze čtvrtého kola. Jinak už jen zmíním nához kola - tím je 214 bodů Michala Blažky (Lachtani).

20.8.2019    Na světě je rozpis zápasů pro prvních šest kol.

19.8.2019    Nový ročník ligy začíná 8.9.2019, rozpis zápasů se připravuje. Pokud ještě nějaký tým nemá zaplacené startovné, nechť tak neprodleně učiní.
Do kompletní soupisky nám chybí ještě jeden tým do třetí ligy, pokud byste věděli o nějakých zájemcích, kontaktujte prosím L. Šemberu.